Nyíregyháza hírei

2014.10.02. 14:35

Önkormányzati választás 2014 | Fidesz sajtótájékoztató: Törvénysértő kampány

Nyíregyháza - Törvénysértő módon kampányol a baloldal – jelentette ki két fideszes önkormányzati képviselő, illetve képviselőjelölt a csütörtöki sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Törvénysértő módon kampányol a baloldal – jelentette ki két fideszes önkormányzati képviselő, illetve képviselőjelölt a csütörtöki sajtótájékoztatón Nyíregyházán. Mint dr. Tirpák György Oroson induló jelölt kifejtette, egyrészt a már kampány kezdete előtt kihelyezett óriásplakátokon nem volt impresszum, másrészt van olyan magát függetlennek tartó jelölt, aki az őt támogató baloldali politikai szervezetek nevét apró betűkkel íratta a plakátjaira. A törvénysértés jelzése után a helyi választási bizottság megállapította: sérült a választás tisztasága, a jóhiszeműség és az esélyegyenlőség alapelve. – Hiába tiltották el a további jogsértéstől, a plakátjaival újra és újra megtéveszti a választókat, ezért a ma ismét kifogást emeltem – mondta dr. Tirpák György. Szilvási István képviselőjelölt kérdéseket tett fel: Vajon akik már most megtévesztik a választókat, alkalmasak-e politizálásra? Mit várhatunk tőlük, ha nem ismerik az előírásokat, ha nem merik felvállalni a jelölő szervezeteket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!