Nyíregyháza hírei

2014.10.01. 07:54

Új életek ligete Nyíregyházán

Nyíregyháza - Mintegy harminc család ültetett kedden hársfacsemetét az Újéletfa-­ligetben újszülött gyermekük tiszteletére.

Nyíregyháza - Mintegy harminc család ültetett kedden hársfacsemetét az Újéletfa-­ligetben újszülött gyermekük tiszteletére. Kiss László gitárművész előadása és Vasas Bence, a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjának szavalata nyitotta meg kedden délután azt az ültetési ceremóniát, mely során harminc család ültetett el egy-egy hársfacsemetét újszülött gyermekük tiszteletére.

– Tavasz végén született az ötlet, hogy az Alkotás utcai játszótér körül egy hangulatos és élhető környezetet teremtsünk a kis fákkal. A faültetésből hagyományt szeretnénk teremteni és évente megrendezni az akciót, így idővel erdővé sűrűsödnek az elhelyezett fák, ezzel pedig a város egyik pihenőhelyévé és zöldövezetévé válhat – fogalmazott beszédében dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, majd hozzátette: a kis fák egy új élet születését, a kötődést szimbolizálják, így a kisgyermekek bárhol is nőnek fel a nagyvilágban, mindig is tudni fogják, hová születtek, honnan indultak.

Csodálatos dolog a születés

– Szülészorvosként kettős érzelmek járnak most át, külön öröm egy ilyen nemes kezdeményezésben részt venni. Egy gyermek születésénél csodálatosabb dolog nincsen a világon. Ez a liget ezt szimbolizálja mindenki számára, bárki ellátogat ide a későbbiekben. Aki gyermeket vállal, a jövőt is építi – nyilatkozta dr. Adorján Gusztáv, a Fidesz frakcióvezetője.

A történelmi egyházak áldását követően jött csak a munka java: elültetni a csemeték névre szóló csemetéit.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!