Nyíregyháza hírei

2014.11.13. 11:34

MSZP sajtótájékoztató: Sok család maradhat megélhetés nélkül

Nyíregyháza - – A jövő évi költségvetésnek két olyan eleme is van, ami, ha a jelenlegi formában fogadja el az Országgyűlés, rendkívül hátrányosan érinti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élőket – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Veres János, az MSZP elnöke.

Nyíregyháza - – A jövő évi költségvetésnek két olyan eleme is van, ami, ha a jelenlegi formában fogadja el az Országgyűlés, rendkívül hátrányosan érinti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élőket – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Veres János, az MSZP elnöke. – Ha a középiskolák finanszírozását csökkentik, sok megyei intézmény válik működésképtelenné, a szülők pedig nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy a kieső támogatást önerőből pótolják.

A benyújtott tervezetből az is kiolvasható, hogy jövőre az önkormányzatok drasztikus mértékben csökkentett keretet használhatnak segélyezésre, a szociális segélyezéshez pedig – ez jelenleg 22.800 forint havonta – nincs forrás rendelve.

A Szabolcs megyei önkormányzatok nem fogják tudni ezt a pénzt előteremteni, sem máshonnan elvonni, így ha ezt nem korrigálják, nagyon sok család marad megélhetés nélkül. Azt kérjük, ne teremtsenek lehetetlen helyzetet, ezért felszólítjuk a kormányt, hogy vonják vissza ezeket a javaslatokat – mondta dr. Veres János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!