Nyíregyháza hírei

2014.11.15. 13:24

Nagyarban sikeresen debütált a szellemi torna

Nagyar - A Luby Társaság szervezésében első ízben mérték össze irodalmi és történelmi tudásukat általános- és középiskolai diákok a nagyari Luby Interaktív Kastélymúzeumban.

Nagyar - A Luby Társaság szervezésében első ízben mérték össze irodalmi és történelmi tudásukat általános- és középiskolai diákok a nagyari Luby Interaktív Kastélymúzeumban. A vetélkedőn a szakmai zsűri előtt kellett a meghívott iskoláknak különböző szellemi vetélkedőkön bemutatni a szabadságharc híres költőjének, Petőfi Sándornak az életútját. A legjobbnak a tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai bizonyultak, akik a mátészalkai Kálvin János Református Általános Iskola, illetve a Cégénydányádi Általános Iskola tanulóit előzték meg az összejövetel képzeletbeli dobogóján.

Mellettük a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium két csapattal, míg a Csaholci Általános Iskola egy csapattal szerepelt eredményesen az eseményen.

- A Luby Társaság elnökségi tagjai kerestek meg azzal a kéréssel, hogy mint a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola igazgatója szervezzek meg egy ilyen megmérettetést. A célunk az volt, hogy a diákok jobban megismerjék szűkebb hazájukat, s elsősorban megismerjék Petőfi és Szatmár különleges kapcsolatát. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Kertész Ildikónak, aki segítségemre volt a feladatok összeállításában, a verseny levezetésében – fogalmazott Varga László intézményvezető, a Luby Társaság tagja.

– Egyesületünk egyik fő feladata, hogy Petőfi szatmári kötődését még erőteljesebben felkutassa és megmutassa, láthatóvá tegye sokak számára. Ezáltal is bebizonyosodik, hogy ez a vidék tele van értékkel és nagyon fontos mozzanatokkal, amelyek idekötnek bennünket – említette dr. Kiss Kálmán, a Luby Társaság alelnöke.

Széles Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!