Nyíregyháza hírei

2014.11.02. 14:51

Nyíregyházára érkeznek az ifjúsági relikviák

Nyíregyháza - 1984-ben a fiatalság ajándékot, s vele feladatot kapott Szent II. János Pál pápától.

Nyíregyháza - 1984-ben a fiatalság ajándékot, s vele feladatot kapott Szent II. János Pál pápától. A fiatalok pápája a mára a találkozók jelképévé vált keresztet e szavakkal adta át a résztvevőknek: „Szeretett fiatalok! A Szentév végén rátok bízom ennek az ünnepi évnek a szimbólumát: Krisztus keresztjét! Hordozzátok a világban, mint Krisztus emberiség iránti szeretetének valóságos szimbólumát, és hirdessétek mindenkinek, hogy egyedül Krisztusban, aki meghalt, de feltámadt a halálból, lelhetünk üdvösséget és megváltást.”

A keresztet a két találkozó között a fiatalok körbehordozzák országaikban. A kereszttel 2003 óta együtt zarándokol a szintén II. János Pál pápától kapott Salus Populi Romani-ikon is, a Mária-ikon másolata. A négy méter magas fakeresztet és a vele zarándokló ikont Románia fiataljai adják át magyar testvéreiknek november 2-án 16.30 órától a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban, ezt Bosák Nándor szentmiséje követi majd.

Az ifjúsági világtalálkozók szimbólumait ezután két hétig fiatalok viszik el a hazai egyházmegyékben, ahol katekézisekkel, tanúságtételekkel kísért ifjúsági imaesteken láthatják az érdeklődők.

A keresztet és az ikont november 15-én, Kassán püspöki szentmise keretében veszik át a következő befogadó ország, Szlovákia fiataljai.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!