Nyíregyháza hírei

2014.11.20. 09:41

Ritka antilopfaj született a Nyíregyházi Állatparkban

Nyíregyháza - Világra jött a Nyíregyházi Állatpark Tarzan ösvényének legifjabb lakója – újságolta Révészné Petró Zsuzsa osztályvezető. Az egy hetes szitatunga nyolc hónapnyi vemhesség után, rendkívül fejletten született meg, szinte néhány pillanat alatt lábra állt.

Nyíregyháza - Világra jött a Nyíregyházi Állatpark Tarzan ösvényének legifjabb lakója – újságolta Révészné Petró Zsuzsa osztályvezető. Az egy hetes szitatunga nyolc hónapnyi vemhesség után, rendkívül fejletten született meg, szinte néhány pillanat alatt lábra állt. Erre szükség is van, hiszen természetes élőhelyén számtalan ragadozó leselkedik rá. Ez a kecses antilop Közép-Afrika mocsara területein él. Mivel élőhelye felaprózódott, több helyen már kipusztult. Félig vízi életmódú, élete nagyobb részét vízben vagy annak közelében tölti. Jól úszik és gyakran teljesen elmerül ha veszélyt érez vagy ha táplálkozik. A hím akár 120 kilós is lehet, majdnem kétszer nagyobb a nősténynél, 50-90 cm hosszú tülkös szarvat visel, barnás színű szőrzete pedig jóval sötétebb árnyalatú, mint a tehén vörösesbarna bundája.

A kis bikával már 10 főre növekedett a Nyíregyházi Állatpark szitatunga állománya, akik grevy zebrákkal, nyársas antilopokkal, struccokkal, nagy kudukkal és rotchild zsiráfokkal élnek egy különleges fekete kontinens élővilágát bemutató kifutórendszerben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!