Nyíregyháza hírei

2014.12.14. 17:13

Mi akadálya a változásnak?

Nyíregyháza - Közös erővel sokat tehetünk az akadálymentes közlekedés feltételeinek javításáért.

Nyíregyháza - Közös erővel sokat tehetünk az akadálymentes közlekedés feltételeinek javításáért.A Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület „Baba és emberbarát városért!” címmel kampányt és akciót indított az elmúlt hónapokban azért, hogy a megkülönböztetés és kirekesztés helyett a tolerancia, a társadalmi befogadás és sokszínűség jellemezze a szabolcsi megyeszékhelyet.

Nyíregyházán sajnos sok olyan épület van, ahová nem lehet bejutni babakocsival, kerekesszékkel. Sokszor csak egy kicsit nagyobb odafigyelésre, empátiára lenne szükség, hogy segítsük ezeket az embertársainkat – mondta el a szombati projektzáró rendezvényen Illés-Tőzsér Tünde, a Gyerecsak Egyesület elnöke.

Az akadálymentes közlekedés feltételeinek javítása céljából indított kampányhoz számos szimpatizáns, városlakó és intézményvezető csatlakozott. A baba és emberbarát matricát „kiérdemelt” helyek (üzletek, intézmények, hivatalok) jegyzéke az egyesület közösségi portálján olvasható.

A Jósavárosban tartott zárórendezvény vendége, a budapesti paralimpikon sportoló és szépségkirálynő, Illés Fanni gratulált a figyelemfelkeltő kampány szervezőinek, és személyes tapasztalataival is megerősítette: nagy szükség lenne ilyen akciókra az ország minden pontján!

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!