Nyíregyháza hírei

2014.12.10. 13:29

Pszichológusból lett üzletasszony az Év embere Szabolcsban

Nyíregyháza, 2014. december 10., szerda (MTI) - Pszichológusból lett üzletasszonyt, Szabó Gabriellát, a nyíregyházi McDonald s ügyvezető igazgatóját választották az Év emberének Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Nyíregyháza, 2014. december 10., szerda (MTI) - Pszichológusból lett üzletasszonyt, Szabó Gabriellát, a nyíregyházi McDonald s ügyvezető igazgatóját választották az Év emberének Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Máthé Csaba, a díjkiadás főszervezője szerdán az MTI-nek elmondta: a díjazott 19 éve vezeti nyíregyházi gyorséttermet, 1996 óta saját vállalkozásában üzemelteti. Közben 2001-ben egy második étterem is nyílt a 120 ezres nagyvárosban, majd 2006-ban McCaféval bővült a kereskedelmi üzletlánc. A két étteremben csaknem száz embert foglalkoztatnak, jelentős részük diákmunkás.

Máthé Csaba hozzáfűzte, hogy Szabó Gabriella az idén elnyerte az amerikai cég legrangosabb szakmai díját is, a nemzetközi Golden Arch Awardot. Az étteremlánc ezzel a kitüntetéssel ismeri el a világ legjobb franchise átvevőit. A nyíregyházi cégvezető a díjat az Orlandóban rendezett nemzetközi kongresszus előtti gálaünnepségen vette át Don Thompsontól, a McDonald s elnök-vezérigazgatójától.

Az Év embere díjkiosztó ünnepséget a 9. Nyíregyházi Borbál keretében, 2015. február 28-án rendezik meg a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, Szabó Gabriella ott veszi át az elismerést.

A díjat eddig tizenöten érdemelték ki Szabolcsban: Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója, Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Szabó Dénes, a Cantemus Kórus vezetője, Cservenyák László, a mátészalkai Szatmár Múzeum igazgatója, Bencze Antal, a KE-VÍZ 21 Zrt. vezérigazgatója, Balogh István, a tuzséri Carbon Black Kft. ügyvezető igazgatója, Balázs Attila, az MTVA fotóriportere, Bige László, a Bige Holding Cégcsoport tulajdonosa, valamint a Marsó Kft. tulajdonosai, Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor, illetve a kisvárdai Master Good Cégcsoport tulajdonosai, Bárány László, ifjú Bárány László és Bárány Péter.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!