Nyíregyháza hírei

2015.01.27. 13:01

Bolondozás, vigasság és dínom-dánom a múzeumfaluban

Nyíregyháza, Sóstó - Kiemelkedő szezont zárt és gazdag folytatásban bízik a Sóstói Múzeumfalu, amelynek már most, januárban tele van a 2015-ös programnaptára.

Nyíregyháza, Sóstó - Kiemelkedő szezont zárt és gazdag folytatásban bízik a Sóstói Múzeumfalu, amelynek már most, januárban tele van a 2015-ös programnaptára. Az értékelő-előretekintő sajtótájékoztatón dr. Ulrich Attila, a megyeszékhely alpolgármestere azt mondta, a nyíregyházi múzeumok felfelé ívelő pályán vannak, ezt mutatják az évről-évre emelkedő látogatószámok.

Dr. Páll István, mielőtt értékelte volna a múlt évet, úgy fogalmazott, hogy már ő maga is múlt idő, hiszen nyugdíjba megy.

Arról beszélt, hogy a múzeumfalut érintő álmai nagy része megvalósult, többek között azzal, hogy októberben átadhatták az Árpád-kori falut és hogy elkészült az újlétai magtár, ami olyan kiállításoknak is helyet adhat, amire a korábbi körülmények között nem kerülhetett volna sor. Az intézményt tavaly közel hetvenezren keresték fel, ami visszaigazolása az itt folyó munkának és kezd közelíteni a 8–10 évvel ezelőtti időszak mutatóihoz – mondta. Nagyné Bősze Katalin megbízott igazgató az idei eseményeket vette számba. A programok sora február 7-én farsangi bolondozással indul és novemberben, a Márton-napi vigasságokkal ér véget. A jeles napokhoz kapcsolódó rendezvények – húsvét, pünkösd, majális, Szent Iván-éj, kenyérünnep – mellett szeptemberre két új programot is beiktattak: az Árpád-kori dínom-dánom elődeink mindennapjaiba repíti vissza a látogatókat, a magyar népmesét pedig három napon át ünneplik, a Kóstolja meg .. elnevezésű gasztronómiai eseménytől viszont búcsút vesznek. Az időszaki kiállításokon többek között fából készült szobrokat és különleges gyékényeket láthatnak a vendégek, megelevenedik a tűz és a föld művészete, júniusban pedig külön tárlat mesél arról, milyen az, ahová a király is gyalog jár...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!