Nyíregyháza hírei

2015.01.22. 11:19

Fidesz-sajtótájékoztató: Jeles tanítók a megyei kulturális életben

Nyíregyháza – Amikor kimondjuk, hogy magyar kultúra, megpróbáljuk beazonosítani, értelmezni is. A kultúra része a kommunikáció, így a média képviselői, a közgondolkodás alakítói is a magyar kulturális élet alakítói - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóján Petneházi Attila országgyűlési képviselő.

Nyíregyháza – Amikor kimondjuk, hogy magyar kultúra, megpróbáljuk beazonosítani, értelmezni is. A kultúra része a kommunikáció, így a média képviselői, a közgondolkodás alakítói is a magyar kulturális élet alakítói - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóján Petneházi Attila országgyűlési képviselő.- Ünneppé teszi a mai napot, hogy Kölcsey Ferenc 192 éve ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Az a Kölcsey, aki maga is kommunikátor volt, megtestesítette azt az ideális politikus-képet, ami mindenkinek követendő, hozzáállása a magyarsághoz pedig minden magyar ember számára mértékadó. A  kultúra egész életünket átszövi, Nyíregyháza és a megye pedig büszke lehet arra, hogy

hosszú évek alatt országos szellemi központtá vált. Ez a keleti csücsök az átlagnál több jeles néptanítót és gondolkodót adott az országnak, hiszen Kölcsey mellett Krúdy és Móricz is megyénk szülötte, s kulturális értékeink közé tartozik a megújult Váci Mihály Kulturális Központ, a Móricz Zsigmond Színház, a megyei könyvtár, a múzeum és tagintézményei - tette hozzá Petneházi Attila.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!