Nyíregyháza hírei

2015.01.13. 15:40

„Ne terhelje útdíj a keleti elkerülőt sem!”

Nyíregyháza - Azért demonstráltak, hogy maradjanak ingyenesek azok az útszakaszok, amelyekért eddig sem kellett fizetni!

Nyíregyháza - Azért demonstráltak, hogy maradjanak ingyenesek azok az útszakaszok, amelyekért eddig sem kellett fizetni!

„Legyen újra ingyenes az M3 keleti elkerülő” feliratú molinó hirdette az autókon, miért is demonstráltak azok, akik kedden délután megálltak az autópálya és a 4. számú főút csomópontjánál.

– A feleségem súlyos beteg, a nyíregyházi kórházba hordom át. Most fizessek azért, hogy gyógyulhasson, vagy órákkal többet autózzak? – tette fel a kérdést Fazekas Sándor. Rajta kívül többen érkeztek még Hajdúszoboszlóról, hogy részt vegyenek a tüntetésen. A Magyar Szocialista Párt (MSZP) szervezte megmozduláson a párt szövetségesei – a Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás – is jelen voltak, a mintegy 25-28 autóból álló „sorfal” mellett elhaladó járművek sofőrjei közül többen dudálással jelezték: egyet értenek a céllal.

Kapkodva bevezetett

– Ha tisztességesen, parlamenti körülmények között nem lehetett elérni, hogy ezt a kapkodva bevezetett újabb sarcot eltöröljék, akkor más módszerekkel tiltakozunk az útdíj ellen – fogalmazott a sajtótájékoztatón Tukacs István országgyűlési képviselő és emlékeztetett rá: a fideszes honatyák el sem mentek arra a parlamenti vitanapra, ahol az ellenzéki erről szeretett volna tárgyalni. Dr. Veres János, a párt megyei elnöke, országgyűlési képviselő arról beszélt: már a bejelentés napján tiltakoztak az útdíj ellen és hangsúlyozták: az újabb ésszerűtlen, indokolatlan terhet a kormány ki fogja vetni azokra a szakaszokra is, amelyek használatáért eddig nem kellett fizetni. Ilyen a 7 kilométeres keleti elkerülő is.

– Ez a sarc nem a főváros, nem a megyeszékhelyen élők, hanem az egész ország, és a megye minden lakosának gond – hangsúlyozta dr. Legény Zsolt országgyűlési képviselő, Nagy László nyíregyházi frakcióvezető pedig arról szólt: azért épültek az elkerülők, hogy a várost tehermentesítsék a átmenőforgalomtól. – Végig sem gondolták a kormánypárti képviselők, milyen kárt okoznak a forgalomnövekedéssel például itt, a Kállói, a Pazonyi, az Orosi út mellett élőknek – mondta az önkormányzati képviselő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!