Nyíregyháza hírei

2015.01.28. 08:46

Óriás táblák a templomúton

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Középkori Templomok Útja mentén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 15 óriás méretű (3x2m) „templomos” tábla került ki a közutakra, összekötő, kivezető- és bevezető utakra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Középkori Templomok Útja mentén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 15 óriás méretű (3x2m) „templomos” tábla került ki a közutakra, összekötő, kivezető- és bevezető utakra. Az idegenforgalmi jelzőtáblák azoknak a településeknek, templomoknak az irányát, helyét mutatják, amelyeket a templomút során érdemes felkeresni.

A Felső-Tisza vidékén több szatmári és partiumi templom műemléki helyreállítása és látogatóbarát fejlesztése is megvalósult az elmúlt két évben, ez is indokolta a jelzőtáblák elhelyezését. Az óriás táblák gyorsabban észrevehetők, az arra járó turisták tájékozódását megkönnyítik. Az útvonal kiemelkedő kulturális és idegenforgalmi jelentőséggel bír, ezt a Magyar Turizmus Zrt. is elismerte, amikor 2012-ben, az Észak-alföldi régió ajánlásával minősítési díjat ítélte oda a Középkori Templomok Útjának.

A fejlesztés folytatódik, a tervek szerint újabb közúti idegenforgalmi jelzőtáblák mutatják majd a szatmári, beregi örökséget.

- Demeter Zsuzsa, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!