Nyíregyháza hírei

2015.02.23. 07:52

Megkérdeztük: Mit gondol ön a hazai jövedelmi viszonyokról?

Nyíregyháza – Egyetemi diplomával éppen csak megélek. Ennyire taksálják a munkámat – nyilatkozta <span class="namen">Czapár Mária</span>. – Külföldön jobban élnek. Igaz, nálunk a panasz is túl sok és kevés a tenni akarás.

Nyíregyháza – Egyetemi diplomával éppen csak megélek. Ennyire taksálják a munkámat – nyilatkozta Czapár Mária. – Külföldön jobban élnek. Igaz, nálunk a panasz is túl sok és kevés a tenni akarás.

– A környezetemen is látom, hogy nem állunk jól, nincs elég munkahely. Egy dolgozónak minimum kétszázezret kellene kézhez kapnia – felelte kérdésünkre Csete Nikolett.

A helyzetet jól jellemzi a kéregetők és az ételosztáson sorban állók hada – vélekedik Teskiné Irénke. – A konzervfeldolgozást miért számolták fel? Nem közmunkára, új munkahelyekre kellene fordítani a pénzt – mondta.

Varga Regina úgy látja: a megyében nem rózsás a helyzet. – A fiatal munkavállalókra ráférne egy kis béremelés, s több állás se ártana. Miért nem kezdenek gyárakat építeni? – tette fel a költői kérdést.

Szikora Anett szerint ugyanúgy élünk, mint régen. – Sokan keveset, kevesen sokat keresnek. Szegények mindig voltak, s lesznek – osztotta meg velünk véleményét.

– Csak egy segíteni akaró, valós helyzetet ismerő politika képes jobb életszínvonalat teremteni – fogalmazott dr. Nagy Sándor. – Nyilván nem megy azonnal. Iskoláztatás és mezőgazdaság: ezekben van még potenciál – zárta mondandóját.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!