Nyíregyháza hírei

2015.02.05. 13:23

Robotokkal ismerkedve

Nyíregyháza - Tehetséggondozó szakkörbe várják a robotok iránt érdeklődő általános és középiskolásokat a Nyíregyházi Főiskolán.

Nyíregyháza - Tehetséggondozó szakkörbe várják a robotok iránt érdeklődő általános és középiskolásokat a Nyíregyházi Főiskolán.

Az intézményben régi hagyományai vannak a robotépítésnek és -programozásnak, hiszen 2007 óta szervezik a RoboCupJunior világverseny hazai minősítő versenyét, a Magyar Ifjúsági Robot Kupát, s a hallgatókból és diákokból álló robotfejlesztő csapataik az elmúlt évek nemzetközi megmérettetésein is sikerrel álltak helyt.

A világversenyeken való részvétel óriási tapasztalattal és tudásanyaggal gazdagította a diákokat és kísérő tanáraikat, s jelentős kapcsolati tőkét is szerzett.

A most induló szakkör által minél több fiatalnak szeretnék megadnia a lehetőséget, hogy hasonló tapasztalatokat szerezzenek és azt a hazai innovációs törekvésekben is hasznosíthassák. Elsősorban azoknak a diákoknak a jelentkezésére számítanak, akiknek van angol nyelvismeretük, szeretik a matematikát, a fizikát és az informatikát, s a Lego alkatrészekből való szerelés sem áll messze tőlük. Bővebb információ az alábbi elérhetőségen kérhető:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!