Nyíregyháza hírei

2015.03.12. 19:50

Az Eufória a „nagyokkal” lép színpadra szombaton

Nyíregyháza - Lukács Lacinak, a Tankcsapda frontemberének van kedvenc Eufória-száma!

Nyíregyháza - Lukács Lacinak, a Tankcsapda frontemberének van kedvenc Eufória-száma!Legutóbb arról adtunk hírt, hogy az egyik legfeltörekvőbb nyíregyházi punk-rock bandának, az Eufóriának megjelent az első komolyabb hanganyaga, a Kell ez a játék című korong. A tavalyi Campus Fesztre már a lemez dalaival érkeztek – és taroltak is. Azóta sem pihennek a fiúk, rendületlenül próbálnak és koncerteznek, amilyen gyakran csak tehetik.

Saját dalokkal készülnek

Úgy tűnik, kitartásuknak és elhivatottságuknak meglett az eredménye: március 14-én, szombaton ők nyitják a Bujtosi Szabad­idő Csarnokban azt a bulit, amin olyan, évtizedek óta a magyar rockzene élvonalában cövekelő zenekarok lépnek színpadra, mint a Depresszió, a Tankcsapda és az Alvin és a mókusok. Apropó Tankcsapda...

– Ha valakik lelkesek és fiatalok, akkor ezek a srácok azok. A Eufória című daluk azért is az egyik kedvencem, mert szótagszámra megegyezik a Motörhead-től a Ramones-szel. Jó a szöveg, és a zene is teljesen rendben van – ezt Lukács Laci, a kultikus debreceni formáció frontembere nyilatkozta a Petőfi Rádió Személyes ügy című műsorában.

Kerle Ákos, a nyíregyházi zenekar énekese kérdésünkre elárulta: ő lepődött meg a legjobban, amikor kiderült, hogy a Tankcsapda számon tartja az Eufóriát, sőt, Lukácséknak kedvenc daluk is van tőlük. Arról, hogy sikerült kibulizni a közös koncertet a „nagyokkal”, vigyorogva csak annyit mondott: a jó szabolcsi pálinka lehet az oka, na meg az, hogy a koncert után „lépést tudnak tartani” többiekkel a backstage-ben.

– A viccet félretéve, a zenei iránti alázatunk, kitartásunk, megszállottságunk lehet az oka, hogy fellépőként részesei lehetünk az estének. Bevallom, nagyon jó érzés, hogy nem dolgozunk hiába. Cserébe egy kis meglepetéssel készülünk: elloptuk a Tankcsapda számlistáját, és lenyomjuk az egészet a koncertjük előtt! Persze, az is lehet, hogy inkább saját dalokat játszunk a saját lemezünkről... – tette hozzá pimaszul, és persze teljesen komolytalanul.

Új lemez és turné előtt

A szombati buli után azonban megy tovább az élet, nem tagadják, nagy kihívás előtt állnak az eufóriás fiúk.

– Úgy tervezzük, hogy még ebben az évben új lemezzel jelentkezünk, amivel aztán turnéra indulnánk. Egy hosszabb munkafolyamat előtt állunk, ehhez igazítjuk majd a későbbi koncerteket. Folyt. köv.!

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!