Nyíregyháza hírei

2015.03.12. 13:25

Egy, a világra máig ható filozófus lábnyomai

Nyíregyháza - Dr. Kiss Endre szerint egyetlen szerző sincs biztonságban a politikától.

Nyíregyháza - Dr. Kiss Endre szerint egyetlen szerző sincs biztonságban a politikától.

Amíg a világ nyugati felében Karl Marx műveinek tanulmányozása és elemzése a reneszánszát éli, addig a kelet- és közép-európai posztkommunista utódállamokban még a nevének kiejtése is szitokszónak számít. A 19. század egyik legkiválóbb elméjének a kultúrtörténetben elfoglalt helyét ma leginkább az határozza meg, hogy miként telepedtek, illetve hivatkoztak rá különféle politikai kurzusok.

Dr. Kiss Endre egyetemi professzor szélsőségektől mentesen, éppen az intellektuális rendteremtés szándékával írta meg „Marx lábnyomai” című, filozófiatörténeti nóvumnak számító művét, amelyet március 10-én mutatott be a Nyíregyházi Főiskolán. Az izgalmas író-olvasó találkozó alkalmával nem csupán a marxizmuson túlmutató filozófiai életmű ellentmondásaiba, de a máig ható szellemi hagyaték különös utóéletébe, sőt, a valóság megoldatlan dilemmáiba is betekintést nyerhettünk.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!