Nyíregyháza hírei

2015.03.19. 13:39

Fontos a párbeszéd

Nyíregyháza - A megyeháza díszterme adott helyet a határon átnyúló fórumnak.

Nyíregyháza - A megyeháza díszterme adott helyet a határon átnyúló fórumnak.

Az országszerte és a határon túl huszonöt helyszínen megrendezett Rólad szól! – párbeszéd a fiatalokkal című konzultációsorozat március 12-ei állomása Nyíregyháza volt.

– A rendezvény célja, hogy a kormányzati döntéshozók találkozzanak az ifjúsággal, és első kézből hallgassák meg javaslataikat, valamint az őket foglalkoztató kérdésekre választ adjanak. A fiatalok pedig hálásak, mert megkérdezik a véleményüket, mi több: konkrét problémákra konkrét válaszokat kapnak – mutatott rá a rendezvény lényegére Hollik István, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke.

Biztonságos szórakozóhelyek

Dr. Süveges Antal Pál, az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója szerint nagyon fontos, hogy a fórum résztvevői elmondhassák azt, ami foglalkoztatja, aggasztja, boldoggá teszi őket, amivel egyetértenek, és amin szívesen változtatnának, hiszen éppen az a párbeszéd lényege, hogy mindkét fél figyelmesen végighallgatja a másikat.

– Akárhová megyünk, nagyon sok fiatal jelentkezik be a rendezvényünkre – középiskolások és főiskolások, egyetemisták egyaránt. Ahogy a nyíregyházi megyeházán, úgy mindegyik helyszínen napirendi pont a biztonságos szórakozóhelyek, az internetes zaklatás, a családok kiemelt támogatása, az önkéntesség, illetve a hazai és külföldi munkavállalás kérdése.

Bagoly Vivien, a megyeszékhely diákpolgármestere a rendezvény után elmondta: kiemelten fontosak az ilyen fórumok, ahol a döntéshozók és a fiatalok közvetlen kapcsolatba kerülnek, hiszen rendkívül hasznos dolgokat tanulhatnak egymástól.

KM-GD, KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!