Nyíregyháza hírei

2015.03.20. 16:21

Zeneszerzőkként mutatkoznak be a nők

Nyíregyháza - Sokáig élt az a nézet, hogy a nők nem tudnak zenét komponálni, mivel nincs meg az alkotáshoz szükséges képességük.

Nyíregyháza - Sokáig élt az a nézet, hogy a nők nem tudnak zenét komponálni, mivel nincs meg az alkotáshoz szükséges képességük. A valóság azonban az, hogy tulajdonképpen az ókortól kezdve jelen voltak a nők is a zeneszerzés területén, bár a szélesebb köztudatba a társadalmi körülményeik miatt sokkal nehezebben kerültek be. A női zeneszerzők kapják a főszerepet a Nyíregyházi Cantemus Kórus „A nő a zenében” bérletsorozatának negyedik előadásán, amit március 21-én 18 órától rendeznek meg a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében. A koncerten főként kortárs zeneszerzők kompozíciói csendülnek fel, köztük két ősbemutató is. A koncerten jelen lesz a zeneszerzők közül Eva Ugalde Spanyolországból és a Cantemus Gyermekkórusban nevelkedett Dragony Tímea is, akinek Dsida Jenő versére készült „Tündérmenet” című művét a Cantemus Vegyeskar énekli majd.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!