Nyíregyháza hírei

2018.12.01. 13:24

A Mikulás is ellátogat az ifjú bélyeggyűjtőkhöz

Tiszadada - Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg december 2-án 10 órától a tiszadadai művelődési házban a Szabolcsi Bélyegmikulás Fila Kulturális Gyermekrendezvényt.

Tiszadada - Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg december 2-án 10 órától a tiszadadai művelődési házban a Szabolcsi Bélyegmikulás Fila Kulturális Gyermekrendezvényt.

A mindig nagy érdeklődéssel kísért találkozóra ebben az évben Budapestről, Hódmezővásárhelyről, Aszalóról, Nyíregyházáról, Nyíradonyból, Nyírtelekről, Dabasról érkeznek ifjúsági bélyeggyűjtő szakkörök és szakkörvezetők a házigazda, a Tiszadadai Gyermek Bélyeggyűjtő Szakkör fél országot felölelő eseményére. A rendezvényt Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere nyitja meg, majd köszöntőt mond Csatlós Árpádné, az Internetes Bélyeggyűjtő Klub elnöke és Gidófalvy Péter, a Magyar Filatéliai Tudományos Társaság tagja is. Az ifjú bélyeg­gyűjtők részére szervezett Mikulás-ünnepség után lesz bélyeg cserebere, bélyeges foglalkozás, kézműveskedés, ismeretterjesztő előadás és tombola is.

Az eseményt – jó szokásához híven – ismét meglátogatja a bélyegmikulás is. A rendezvényt ebben az évben is színesíti a bélyegekből, képeslapokból készített kamarakiállítás, mely ezúttal a közel 150 éves tiszadadai posta történetét, a 100 évvel ezelőtti karácsonyok hangulatát, valamit a szőlészet-borászat történetét mutatja be. A rendezvénynek helyet adó tiszadadai művelődési házban a Magyar Posta jóvoltából 10 és 12 óra között kihelyezett, alkalmi posta is üzemel majd a rendezvény tiszteletére.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!