eltitkolt múlt

2021.05.14. 19:44

Szoros kapcsolatban állt Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc már 2010 előtt is

Karácsony Gergely 2009 előtt hét évig Gyurcsány Ferenc politikai tanácsadója volt a Miniszterelnökségen.

A családi cége is több tíz millió forint értékű tanácsadói megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól. Karácsony azonban később megpróbálta eltitkolni nyilvános önéletrajzában, hogy milyen szoros kapcsolatban állt 2010 előtt Gyurcsánnyal – számol be az Origo.

Karácsony Gergely 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott politikai tanácsadóként, 2004-től kezdve Gyurcsány Ferencet szolgálva. Együttműködésük még 2008 után is megmaradt, hiszen kiderült, hogy Karácsony cége, a Social Report Bt. tíz alkalommal, összesen mintegy 21,5 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól, utoljára 2009-ben, tehát Gyurcsány lemondása előtt.

Érdekes, hogy a cégadatok szerint 2002-ben volt a bt.-nek utoljára bevétele, vagyis ezeket az összegeket eltitkolták, valahova máshova könyvelték el (ha elkönyvelték) – írja a lap.

Feltűnő, hogy ezek az évek máig nem szerepelnek Karácsonynak a Párbeszéd honlapján található önéletrajzában. Karácsony a Social Report Bt. állami megbízásai idején a Mediánnak is dolgozott kutatásvezetőként, ez a cég 2006 és 2010 között 716,5 millió forint állami megbízást kapott Gyurcsányéktól.

Jól látható, hogy Karácsony, hiába próbálja meg titkolni, rengeteg szálon kapcsolódik Gyurcsányhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában