Ország-világ

2021.09.28. 14:51

Hollik: ne legyünk naivak, Gyurcsányék újra megkurtítanák a családtámogatásokat

Aki azt gondolja, hogy a családtámogatásokhoz nem szabad hozzányúlni, azokat nem lehet elvenni a magyar családoktól, az írja alá a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciónkat – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden videóüzenetében.

Fotós: Balogh Zoltán

Hollik István kijelentette: a Fidesz-KDNP-kormány az elmúlt bő 11 évben egy Európában is egyedülállónak számító családtámogatási rendszert épített ki, ennek számos eleme van a családi adókedvezménytől egészen az otthonteremtési támogatásig.

Magyarország ma Európában egyedülálló módon a GDP 5 százalékát fordítja családtámogatásokra.

„Sokszor mondjuk, hogy meg kell állítani a baloldalt, és hogy miért kell megállítani? Azért, mert Karácsonyt Gergelyt és a saját feleségét maga elé tolva az a Gyurcsány Ferenc akar visszatérni a hatalomba, aki

a megszorításokra építette a politikáját és a gyermekesektől, a családosoktól is elvette azokat a támogatásokat, amelyek nekik korábban jártak.

És ne legyünk naivak, hogy ha egyszer már megtették, elvették a családok támogatását, most újra ezt megtennék” – fogalmazott Hollik István.

Kifejtette: kormányzása alatt a baloldal teljesen megsemmisítette az első Orbán-kormány által bevezetett családtámogatásokat; eltörölték a családi adókedvezményt, megszüntették az otthonteremtési támogatásokat, ezzel devizahitelbe kényszerítve a családok százezreit és még a hároméves gyest is elvették az édesanyáktól.

Nincs kétség, hogy ezt most is megtennék, hiszen a programjaikban is ez szerepel – tette hozzá.

Van, amelyik baloldali párt csak megkurtítaná a családi adókedvezményeket, van, aki teljesen el is venné azt a családoktól. Sőt,

Gyurcsányék még többet vennének el a gyermekesektől, mert a baloldal végrehajtaná a migránsok betelepítését, és a migránsok betelepítésének a költségét azt a magyar családokkal fizetnék meg

- mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„Ne hagyjuk, hogy ez megtörténjen! Ne hagyjuk, hogy a gyermekesek családtámogatását bármi veszélybe sodorja! Aki azt gondolja, hogy a családtámogatásokhoz nem szabad hozzányúlni, azokat nem lehet elvenni a magyar családoktól az, kérjük, írja alá a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciónkat!”

Borítókép: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatót tart a belvárosi Ferenciek terén 2021. szeptember 1-jén

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában