Hamarosan

2022.11.28. 15:08

Újabb videót ígér Korányiék amerikai pénzei kapcsán a Megafon

Deák Dániel szerint hazugságon kapták Korányit. Újabb tettenérést ígér - írja a Mandiner.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Nézőpont Intézet alapításának 15. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Szépművészeti Múzeumban 2021. november 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Mint arról több lap is beszámolt, Rákay Philip vasárnap, közösségi oldalán közreadott videójában mutatta be azt a képernyőmentést, amely a magyarországi baloldal külföldi finanszírozásának ügyében közreműködő, Korányi Dávidhoz kötődő Action for Democracy (AfD) nevű szervezetre vet újra negatív fényt - írja a Mandiner.

A kommunikációs szakember szerint az általa bemutatottak igazolják, hogy „a baloldal hónapok óta hazudik” arról, pontosan kiktől és mire érkezett mintegy hárommilliárd forintnyi támogatás hozzájuk a tavaszi választásokat megelőzően.

Maga Korányi hétfőn reagált a Telexnek a Rákay-videóban elhangzottakra, szerinte január óta „többezres nagyságrendű” támogató állt a szervezet mögé. „A nagy leleplezésként tálalt screenshot a több százból egyetlen kampány egy kiragadott pillanatban való állapotát mutatja csak, semmit nem mond az összképről” – állítja. A Telex kérdésére válaszolva Korányi Dávid arról beszélt, az Action for Democracy honlapja mellett az ActBlue és az Action Network felületén, valamint magyartavasz.hu nevű nyugat-európai diaszpórát célzó magyar nyelvű oldalon keresztül is sokan iratkoztak fel és küldtek adományt.

Itt azonban úgy tűnik, nem ér véget a történet, Deák Dániel a Facebook-oldalán ugyanis azt írta, újabb videó érkezik az ügyről. A Megafon munkatársa azt írta:

Tényellenőrzés nélkül hozta le a Telex.hu Korányi Dávid válaszait. De mi ellenőriztük, újabb hazugságok voltak benne. Mindenki figyeljen, délután videóban jövünk az újabb tettenéréssel!

- ígérte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában