Illegális bevándorlás

2023.08.28. 05:58

Több mint 1600 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1642 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

MW

Lecsaptak a rendőrök egy embercsempészre és egy csapat migránsra Hajdúszoboszlónál, 2023. augusztus 20-án

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Fotó: TÓTH IMRE

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 548, szombaton 462, vasárnap 599 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében 33 határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén – az idén az eddigi legtöbb – 3953 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - augusztus 14-től 20-ig - a feltartóztatottak száma 3678 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 47 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 33 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában