szponzorált tartalom

2021.04.20. 13:08

4 dolog, amit érdemes tudni az ovis ágyneműhuzatról!

Amikor egy gyermek megkezdi az óvodát, az hatalmas mérföldkő mind a szülők, mind pedig a gyerkőc életében.

Fotó: Lyamar

Ilyenkor természetesen a legfontosabb, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt a kicsi amíg nincs a közelében az édesanyja vagy édesapja és biztosan minden kéznél legyen, amire csak szüksége lehet. Mindezeknek fontos része az, hogy amikor eljön az alvás ideje, – legyen az délután az oviban vagy este otthon – zavartalanul tudjon pihenni. Ehhez viszont szükség van az ideális ovis ágyneműhuzatra. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

Az alvás egy óvodás korú gyermek életében igen lényeges szerepet játszik, hiszen az esti ágyba bújás mellett a délutáni pihenésnek is komoly jelentősége van mind a testi fejlődése, mind pedig a lelki kiegyensúlyozottsága szempontjából. Nem kérdés tehát, hogy szükség van arra, hogy ezt az időszakot minőségi textilek között töltse, hogy kipihenten ébredve újra legyen kedve és kellő energiája ahhoz, hogy felfedezze a körülötte levő világot és újabb kalandokba keveredhessen.

Fotó: Lyamar

1. A méret

A vásárlás előtt a legfontosabb szempont az ideális méret kiválasztása. Még mielőtt az anyaggal vagy a mintázattal foglalkoznánk, fontos leszűkíteni a kört az ideális centiméterek szempontjából. Az ovis ágyneműhuzatok jellemzően 100 x 135 centiméteres és 100 x 140 centiméteres változatban is megtalálhatók, így ebben a két kategóriában érdemes gondolkozni. Amikor sikerült ezek kapcsán leszűkíteni a kört, már bátran lehet válogatni egyéb szempontok szerint is.

2. Az anyag

Mivel órákon keresztül érintkezik a gyermekek bőrével ez az anyag, mindenképpen olyan kell választani, amely teljesen természetes, mint például a pamut és semmiképpen sem műszálas. Így nem kell aggódni sem a bőrirritáció, sem pedig a fokozott izzadás miatt. Ráadásul minőségi anyagoknak köszönhetően attól sem kell tartani, hogy esetleg összemegy majd a mosásban, ez ugyanis így nem fordulhat elő.

Fotó: Lyamar

3. A minta

Természetesen az érintett gyermeket legkevésbé sem a méret vagy a minőség fogja leginkább érdekelni, hanem maga a minta. Hiszen melyik óvodás korú gyermek ne szeretne együtt aludni a szeretett mesehősével? Az ovis ágyneműhuzatok segítségével az ágyába varázsolhatja a Mancs őrjárat, a Peppa malac, a Macskarisztokraták, Minnie és Mickey egér, a Bing nyuszi, a Verdák, Micimackó, Sam a tűzoltó, a Disney hercegnők vagy Thomas a gőzmozdony legizgalmasabb kalandjait, de költöztethetsz nyuszikat, baglyokat vagy unikornisokat is maga mellé, ha éppen úgy tartja kedve.

4. A lefekvés előtti rituálé

A mintának számos más szempontból is jelentősége van. Ha a délutáni szundit az oviban tölti, akkor a választott figura lesz a biztos pont számára, amely elhozza számára a megnyugvást és biztosítja a nyugodt alvást annak ellenére, hogy nem az otthoni környezetben pihen. Emellett otthon az esti fekvés előtt sem kell majd könyörögni azért, hogy időben bebújjon az ágyba és érkezzenek az álommanók. Hiszen ha a szülő ügyesen bevonja a történetbe az ágyneműhuzatokon látható mesehősöket, ez is egyszerűbben megy majd. Mert ha a hercegnők már az ágyban várják és a nyuszik is elálmosodtak, akkor bizony nincs választási lehetőség, ideje neki is elindulni álomország felé. Sőt, akár az esti mese alapját is képezhetik ezek a figurák. Éppen ezért érdemes együtt kiválasztani a gyerkőc számára is tetsző mintát, így ugyanis biztosan szívesen alszik majd benne. Ráadásul ha a szoba dekorációba is sikerül becsempészni ezeket a motívumokat, akkor garantált a siker.

Fotó: Lyamar

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában