szponzorált tartalom

2021.04.20. 13:31

Kerti szerszámok, amelyekre szüksége lesz a szezonban!

Léteznek olyan kerti szerszámok, amelyek nélkülözhetetlenek az udvaron végzett munkavégzés során.

Fotó: szerszamkell

Bár elsőre elhanyagolhatónak tűnhetnek, mégis nagyon tudnak hiányozni, ha nincsenek kéznél akkor, amikor a legnagyobb szükség van rájuk. Lássuk, melyek ezek!

Fotó: szerszamkell

1. Ásó, kapa, lapát – a három klasszikus

Ez a három kézi szerszám bizony nem sokat pihen a szezonban, ugyanis ezek azok a tipikusan széles körben felhasználható, praktikus eszközök, amelyeknek nagy hasznát veheti a kertben, annak méretétől függetlenül. Az ásó például hatalmas segítség az ültetés során, míg a kapa főleg a gyomnövények eltávolítása során tesz jó szolgálatot, a lapát nélkül pedig sokkal nagyobb kihívás lenne egyik pontból a másikba juttatni a földet, homokot vagy a kavicsot a kertben.

2. Balták, fejszék

Bizony, mindkettőre nagyon nagy szükség lehet a kertben, hiszen eltérő feladatok esetén lehet hasznát venni ezeknek a szerszámoknak. A balták kisebb méretű nyéllel rendelkeznek és kevésbé nagy erőkifestésre alkalmasak, vagyis kisebb gallyak aprításához tökéletesen. Egy fejsze segítségével viszont jóval nagyobb erőt lehetséges kifejteni, így a vastagabb fatörzsek feldarabolása sem jelenthet gondot.

3. Gereblyék, seprűk

Ha egyetlen lombhullató fa is van a kertben vagy annak közelében, akkor elengedhetetlen a birtok rendben tartásához az, hogy legyen kéznél egy gereblye és egy seprű. Ezek segítségével ugyanis könnyedén eltávolíthatók a lehullott falevelek, de hasznát veheti a gyepszellőztetés során vagy a kapálást követően a gyomnövények eltávolításánál is.

4. Permetezők

Egy kis kertbe felesleges nagy méretű permetezőt vásárolni. A 1-2,5 literes kézi permetezők ugyanis tökéletesek arra, hogy néhány növényt megfelelő tápanyagokkal lásson el vagy megóvjon a kártevőktől. Így biztos lehet abban, hogy a kertje lakói mindig a lehető legnagyobb biztonságban vannak és nem támadja meg őket semmilyen betegség.

5. Vágóeszközök

A legtöbb növény esetében az őszi vagy a tavaszi időszak jelenti a visszavágás és a metszés időszakát, vagyis elengedhetetlen ehhez a megfelelő vágóeszközök beszerzése is.

Legyen szó évelőkről, fákról vagy cserjékről, ha nem végzi el ezt a feladatot a megfelelő időpontban, akkor van rá esély, hogy az ágak felkopaszodnak, a gyümölcstermők nem vagy alig teremnek és a rózsák sem virágoznak olyan szépen, mint az előző szezonban. E műveletek elvégzéséhez pedig szükség lesz egy megbízható metszőollóra, egy nagyobb méretű ollóra, de jó szolgálatot tehet egy fűrész is.

6. Öntözők, locsolótömlők

Vannak olyan időszakok, amikor napokig, sőt, hetekig csapadék nélkül maradunk, így mindenképpen biztosítani kell a megfelelő vízmennyiséget a kertben levő növények számára. Ehhez pedig szükség van a megfelelő öntözőre és locsolótömlőre, amelyek segítségével egyszerűen és kényelmesen tehetjük ezt meg. Így a legnagyobb hőségben is megőrizhetjük a kert lakóinak épségét.

7. Talicska, gyűjtőzsák

Nem sok olyan időszak van a kertben, amikor valamilyen munkafolyamat kapcsán ne lenne hatalmas szükség egy talicskára, amely segítségével A pontból B pontja lehet juttatni könnyedén a növényi hulladékot, a törmeléket, a virágföldet vagy a díszköveket. Sőt, rendszerin hű társként csatlakozik hozzá a gyűjtőzsák is, amelyben a talicskába gyűjtött zöld hulladék kaphat helyet.

Tény, hogy a fenti kerti szerszámok mindegyikét nem használja az ember minden egyes alkalommal, amikor az udvaron tevékenykedik. Ahhoz viszont, hogy megfelelően ápolhassa növényeit és rendben tarthassa a birtokát egész szezonban, elengedhetetlen az, hogy ezek mindegyike kéznél legyen a garázsban, megfelelően tárolva. Ugyanis ha minőségi alapanyagokból gyártott szerszámokat vásárol, biztos lehet abban, hogy évek múlva is hűségesen segítik majd a kültéren végzett munkáját. Ez pedig megfizethetetlen kincs, hiszen a növények gazdagon meghálálják a gondoskodását.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában