hirdetés

2021.10.27. 09:32

Hangulatos és fejlett település

Gávavencsellő izgalmas turisztikai célpont, de a helyieknek is egyre jobbak az életkörülményeik.

– A zöldség-gyümölcs feldolgozó csarnok tervezési és engedélyezési munkálatai most érnek véget – részletei Berecz János polgármester. – A kivitelezés pedig előreláthatóan 2022 februárjában fog elkezdődni. Azonban a képviselő-testületünk máris a következő gazdaságfejlesztési projektet tervezi, mely szintén a Belügyminisztérium támogatásával valósulna meg. Célunk, hogy minél több munkahelyet teremtsünk, segítsünk a helyi kisvállalkozásokat, és szeretnénk ha egyre több beindulna. Ezzel vannak összefüggésben azok a beruházások és elnyert kisebb pályázatok, melyek a családokat, szülőket segítik. Ilyen a folyamatban lévő bölcsőde építése, hogy azok a fiatalok akik mielőbb munkába szeretnének állni, tudják hová beadni a kisgyermekeket.

Fókuszban a turizmus

– Idén nagy hangsúlyt fektetettünk az idegenforgalmi elképzelések, tervek elindítására. Ehhez kapcsolódtak a Tisza parti, valamint a kastélykerti programok, és ezzel vannak összefüggésben a környéken zajló járdaépítési munkálatok, valamint a tavasszal kezdődő csapadékvíz elvezető rendszerek rekonstrukcióját célzó pályázatok. De a település ezen részét érinti a nemsokára kezdődő vencsellői római katolikus templom felújítása, valamint a temető ravatalozójának és régi kerítésének felújítási pályázata, melyet Dr. Vinnai Győző képviselő úr segítségével sikerült a tartaléklistáról visszahozni. Tovább folytatódik az év elején elkezdett régi Tisza parti strand kitakarítása, valamint a kastélykertben a bozót irtása.

Sokszínű támogatások

– Sajnos a terveket, illetve a munkafolyamatokat nagyban lassítja, hogy a közmunka rendszerben egyre kevesebb a munkaerő. Ez egyben pozitívum is, hisz valószínűleg egyre többen tudnak elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon. Mivel Nyíregyháza a legfőbb célpont a munkavállalók körében, így nagy jelentősége lesz a régi TSZ út további felújításának, megszélesítésének is a jövő évben, de ezáltal az autópálya is gyorsabban elérhető majd. Ezeken túl számos kisebb pályázat elnyerése is segítette az önkormányzatunk munkáját, valamint nagy jelentősége volt a civil szervezetek, egyesületek és a német nemzetiségi önkormányzat által 2021-ben elnyert támogatásoknak is.

Ezek is érdekelhetik