Hirdetés

2024.05.24. 08:00

Nagyszabású és korszerű technológiai fejlesztések

A GOF Hungary Kft. dunaföldvári telepehelyén rendkívül nagyvolumenű, a fenntartható jövőbe mutató fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban. Az átadó ünnepséget, az évente megrendezendő gazdatalálkozó keretében, május 22-én tartották meg Dunaföldvár-Barotapusztán.

PR cikk

A projekt átadó ünnepséget Szurovcsák András ügyvezető igazgató nyitotta meg, bemutatva a fejlesztéseket. Az eseményt megtisztelte jelenlétével és méltató szavaival Dr. Nagy István agrárminiszter, Süli János Tolna vármegye országgyűlési képviselője,  és Horváth Zsolt Dunaföldvár polgármestere is köszöntötte a jelenlévőket és osztotta meg gondolatait. A megnyitó rendezvény protokolláris része után, szakmai programok következtek. A már több éve megrendezendő gazdatalálkozón nagyszámban megjelentek érdeklődve hallgatták a tájékoztató előadásokat, melyet ebéd és kötetlen beszélgetés követett. A helyszínen megtekinthették az egyedi fejlesztésű tüzelés technikai berendezést, mely fosszilis energia felhasználása nélkül, a szárítást megelőző rostálás során képződő melléktermékek elégetésével keletkező hőenergia felhasználásával szárítja meg a terményt. A cég által kínált szolgáltatások köre tovább bővült az inputanyag kereskedelemmel is, bemutatták az új kollégákat, így komplexebbé téve tevékenységeiket.

Innovatív infrastruktúra

A beruházás az „Élelmiszeripari Üzemek Komplex Fejlesztése” elnevezésű nyertes pályázatnak köszönhetően jöhetett létre. A pályázat során a mezőgazdasági termékek értéknövelése, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztési beruházások, és az energiafelhasználás csökkentését célzó korszerűsítés volt az elsődleges szempont. 

A GOF Hungary Kft. életében mindig meghatározó szerepet kapott az innováció, a fejlesztések, az alternatív technológiai megoldások iránti elkötelezettség és azok megvalósítása. Erre jó példa a most átadott szárítóberendezés, mely hőtermelése fosszilis energiától mentes, működtetése megújuló energiával történik. Maga a berendezés az IPMI-8000-B40 BIO+ típusú biomassza hasznosítású terményszárító és szeparáló technológia, mely 8 MW névleges teljesítményű. Működésének gazdasági célja a malom termelésbiztonságának és hatékonyságának növelése.

Átadtak több, kizárólag elektromos meghajtással rendelkező rakodógépet is, így az országban először működésbe állított, XCMG-968EV típusú 5 tonna kapacitású rakodót, mely a legmodernebb technológiát képviseli. Továbbá 4 db lítium ionos akkumulátorral rendelkező targoncát, valamint egy komplett napelemrendszert is. Mindezek a vállalat versenyképességének növelése mellett hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez és a fenntartható jövő megteremtéséhez.

Modern működés

Megépült egy 1985 m2 hasznos alapterületű, acél tartószerkezetű raktárcsarnok, mely a dunaföldvári malom működéséhez szükséges búza alapanyagoknak a minél biztonságosabb tárolását teszi lehetővé. 

A pályázat keretén belül a búza malomban lecseréltek 8 db keresztvázas síkszitát is, mellyel a malomtechnológia egyik legfontosabb eleme újult meg, biztosítva ezzel az üzembiztos és eredményes működést. 

A projekt sikeressége a vállalat lelkes csapatának odaadó munkája, szaktudása, kitartó támogatása nélkül nem jöhetett volna létre- vallja az ügyvezető igazgató. 

A megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő GOF Hungary Kft., mint Magyarország egyik fő gabona termelői csoportja, elkötelezett amellett, hogy továbbra is vezető szerepet vállaljon az élelmiszeripari innovációban és fenntarthatóságban, és büszkén néznek elébe a jövő kihívásainak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában