Sport

2007.12.03. 20:24

Hosszú profi sanda bajnok

<p>Árgus szemek figyelték a szombati rendezvényt a pestszentlőrinci sportcsarnokban, ahol sanda szabályrendszerben mérkőztek a résztvevők.</p>

Hosszú Ferenc, a nyíregyházi Full-Contact SE versenyzője kemény küzdelemben, meggyőző teljesítménnyel szerzett országos bajnoki címet.

Feri először a kiütéssel győztes kempo világbajnok, utcai harc magyar bajnok, hatszoros MMA bajnok Felföldi Szabolccsal, „a hegylakóval” csapott össze.

Ütni és rúgni is lehet

Sanda küzdelmekben szinte minden technika megengedett (ütés, rúgás, térd,

dobás). A 3x3 perces mérkőzést egy kiemelt páston rendezik, ahonnan az

ellenfelet le lehet dobi, rúgni. A küzdő sportágak minden stílusából (thai-boksz,

kempo, kung-fu, kick-boksz) a legjobbak mérték össze tudásukat Budapesten.

Vigyázni kellett a kempós dobásaira, mert első ellenfelét egy jó dobást követően a mentő vitte el váll- és könyöksérüléssel. Feri kemény ütésekkel és rúgásokkal háromszor küldte padlóra riválisát, végül egyhangú pontozással került a döntőbe – újságolta Bárány László, Hosszú edzője, a Dominant Security Kft. egyik tulajdonosa.

A fináléban a háromszoros kung-fu és sanda világbajnok Sokorai Viktorral találkozott, aki az első menetet megnyerte.  

– A második menet előtt tudtam, hogy még keményebben kell támadnom, ha nyerni akarok. Sikerült egy jobbhorog- és balfelütés-kombinációval a padlóra terítenem ellenfelemet, aki a harmadik menetre emiatt nem tudott kiállni, így technikai k. o.-val lettem ismét bajnok – tette hozzá az újfehértói illetőségű versenyző.

Az egész éves kemény munka meghozta a gyümölcsét. Hosszú Ferenc szerdától újfent ringbe száll, a hajdúsámsoni ökölvívó országos bajnokságon méretteti meg magát.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!