Sport

2010.08.13. 18:43

Kis Gergő leszorult a dobogóról 800-on

<p>Kis Gergő a negyedik, Gyurta Gergely a nyolcadik helyen zárt a 800 méteres férfi gyorsúszás döntőjében a budapesti úszó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.</p>

800-on az aranyérmet a francia Sébastien Rouault szerezte meg, a második a német Christian Kubusch, a harmadik az olasz Samuel Pizzetti lett. Kis Gergő 7.51.93-as idejével új országos csúcsot úszott, ám a futam nagyot sokat kivett a szám címvédőjéből, így végül a negyedik helyen végzett, Gyurta Gergely is nyolc percen belüli időt ért el (7:59.95), amellyel a nyolcadik helyen zárt.

Kis Gergő a rajt után sokáig az ötödik helyen úszott a mezőnnyel, 500-nál Pizzetti feljött a harmadik helyre, Kis próbált vele menni, de 700-nál már  érezni lehetett, hogy az első három helyre nincs sok esélye, országos csúcsa azonban így is elismerésre méltó.

Női 100 m pillangó

A 16 éves Sarah Sjöström nyerte meg a 100 méteres női pillangóúszás döntőjét, a svéd versenyző mögött a brit Francesca Halsall, a harmadik pozícióban a szintén svéd Therese Alshammar végzett. A döntő egyetlen magyar résztvevője, a nyolcas pályán úszó Dara Eszter a hatodik helyen zárt 58:79-es idejével.

Folytatás a Nemzeti Sport oldalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!