Sport

2011.05.02. 10:07

Győzött a Barcelona Kielben

<p>Kiel - Kielben is győzni tudott a Barcelona a kézilabda BL negyeddöntőjében.</p>

Két spanyol csapat került a két német csapat mellé a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Már szombaton bejutott a HSV Hamburg és a Rhein-Neckar Löwen; vasárnap két másik német csapat kiverésével került a kölni Final Fourba a Renovalia Ciudad Real és az F.C. Barcelona Borges.

A Ciudad Real a második mérkőzésen, hazai pályán ugyan egy gólos vereséget szenvedett a Flensburg-Handewitt együttesétől, ám az első találkozót fölényesen, 38:24-re nyerték meg, így továbbjutásukat egy pillanatig sem fenyegette veszély.

A forduló rangadóját Kielben vívta a helyi csapat és az első mérkőzésen kétgólos előnyt szerzett Barcelona Borges. Az összecsapás a spanyol csapat egyértelmű fölényét hozta: bár 6:5-re még a Kielnél volt az előny, a katalánok már az első félidőben is vezettek hat góllal, a szünetben 19:15 volt az állás. Újrakezés után azonban 23:15 lett az eredmény, és ugyan felcsillant a remény a helyi szurkolók számára - 25:20-re felkapaszkodtak a házigazdák, de 31:23-nál minden eldőlt. A végjátékban már nem koncentrált a győztes spanyol csapat, így a 36:33-as végeredmény nem tükrözi fölényüket.

A négyes döntő május 28-29-én lesz Kölnben; a Final Four sorsolását május 2-án tartják.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!