Sport

2011.05.13. 18:49

Hoki: VB-döntőben a svédek

<p>A szlovákiai jégkorong világbajnokság elődöntőjében 5:2-es vereséget szenvedett a svédektől az idáig pontveszteség nélkül eljutott cseh válogatott.</p>

Az első harmadban csak egymásnak feszült a két csapat: a jegyzőkönyvbe sem gól, sem kiállítás nem került.

A második harmad első percében Patrik Elias a cseheknek szerzett vezetést. A harmadban azonban bekövetkezett a fordulat is: 24:34-nél Patrik Berglund egyenlített, 35:10-nél Mikael Backlund vezetést szerzett a svédeknek - akik a harmad vége előtt egy büntetőt is elhibáztak.

A harmadik harmadban két újabb svéd góllal (Jimmie Ericsson és Marcus Kruger) már 4:1 volt az állás. Az 55. percben Elias második góljával javított a cseh válogatott. Az utolsó percben kapusuk levitelével is megpróbálkoztak a csehek, de ez most nem jött össze, a svédek megszerezték a korongot, és Berglund az üresen maradt kapuba lőtt. 5:2 lett a végeredmény, a vasárnapi döntőbe jutott a svéd csapat, a harmadik helyért játszhatnak a csehek.

Ellenfelük az esti Finnország-Oroszország mérkőzés győztese, illetve vesztese lesz.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!