Sport

2011.06.12. 22:08

Dzsudzsák az Anzsi honlapján

<p>Dzsudzsák Balázs az Anzsié! címmel, az új csapatának a mezét a kezében tartó magyar játékos fotójával méretes írásban számolt be a budapesti szerződéskötésről a dagesztáni futballklub hivatalos honlapja vasárnap este.</p>

A szerző azzal indított, hogy a négyéves szerződés megköttetett, Dzsudzsák mezszámáról viszont majd csak ezután döntenek. Majd hosszan sorolta a válogatott szélső eddigi eredményeit, a nyírlugosi kezdetektől sorolva karrierje állomásait, csapatait, az idényenként szerzett góljait, minden rendű és rangú kupa- és tornasikeréről számot adva, egészen odáig, hogy legutóbbi állomáshelyén, a PSV Eindhoven játékosaként 114 meccsen 44-szer volt eredményes Hollandiában.

A tudósító Dzsudzsák korosztályos és felnőtt válogatottként írott statisztikáját is hosszan elemezte, azzal az adattal zárva az összegzést, hogy a csatár a magyar nemzeti együttesben 37 meccsen 5-ször talált be az ellenfelek kapujába. A cikk befejezésül megemlítette, hogy az Anzsi újonca a július 4-én kezdődő ausztriai edzőtáborozás idején csatlakozik új csapatához.

Egy másik írás azzal a Dzsudzsák-kijelentéssel indul a honlapon, hogy a Mahacskalához történt átigazolása "nagy lépés előre". A szerződéskötést követő interjúban a magyar légiós azt hangoztatta, "boldog, hogy a következő időszaknak igen ambiciózus tervvel nekivágó klubcsapat részesévé válhat".  "Számomra ez nagy szakmai előrelépés, és szeretnék mielőbb a futballpályán lenni olyan új csapattársakkal, mint amilyen Roberto Carlos, Mubarak Busszufa (Mbarak Boussoufa), Diego Tardelli és mások" – idézte a cikk Dzsudzsákot, aki hozzáfűzte: "sokat hallottam már a fantasztikus légkörről, amely a klub hazai meccseit uralja Mahacskalában".

Az újságírói kérdésre, hogy mit tud Mahacskaláról és egyáltalán Dagesztánról, Dzsudzsák Balázs ezt mondta: "Őszintén szólva az összes információm, amim eddig van, mind a futballal kapcsolatos. Sajnos, még nem is jártam sem arra, sem másfelé az országban, amikor a PSV-vel megfordulhattam volna Szibériában, éppen el voltam tiltva, akárcsak a CSZKA elleni BL-meccs idején, ezért aztán el sem utaztam a csapattal. Amikor egyébként a hozzám közelállókkal először beszéltem arról, hogy az Anzsihoz szerződöm, s tanácsot kértem, azonnal azt mondták: utazz, ne töprengj!"

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!