Sport

2011.06.17. 14:15

Porkoláb Péter ötödik lett Tökölön

<p>Tököl - A múlt hétvégén rendezték meg a Hell Országos Pro Drift Bajnokság 3. fordulóját Tökölön, ahol többek között a felsőzsolcai Porkoláb Péter is rajthoz állt.</p>

"A rendezőknek sikerült egy "színes" pályát építeniük a tököli reptéren, így már a pénteki edzésnapon kétszer egy kicsit közelebbről is megnéztem a gumifalat. " - nyilatkozta Porkoláb Péter, aki tavaly kezdte drift-es pályafutását. "A depóban a szervizesek pár perc alatt rendbe tették az autót, aztán jóformán fel sem eszméltem és már szóltak is a szervizben, hogy nagyon fogyóban vannak a gumik, ezért már csak pár körre volt lehetőségem pénteken."

Másnap jó időre ébredhettek a versenyzők, majd a versenyzői eligazítás után mehetett is a driftes csapat a reptéri pályára.

Az utolsó kanyarban

"Mentünk pár kört és kezdődött is a kvalifikáció." - folytatta a 21 esztendős pilóta. "Nem volt könnyű pálya, ám ennek ellenére futottam egy elég jó kört, amivel a legfiatalabbként bekerültem a top16-ba. Ezután a tsuiso, azaz páros csaták jöttek, amiben a 8. helyre kvalifikáltam magam. Tóth Gézával kerültem össze, aki a pontverseny élén áll és a két elöző futamon kétszer is a dobogón végzett. Jó versenyzéssel megnyertem a csatát Gézával szemben és bekerültem a top8-ba, ahol Galacs Gabi várt rám. Sajnos elől haladóként az utolsó kanyar bejáratánál elrontottam az ívet és kiegyenesedtem, így Gabi jutott tovább a legjobb négy közé. Ennek ellenére elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen sikerült az 5. helyen zárnom a hétvégét."

Porkoláb Péter bízik benne, hogy pár hónapon belül készen lesz a másik autója, amivel még inkább felzárkózhat majd az élmezőnyhöz. Legközelebb június 25-én meccselnek a driftesek - természetesen Porkoláb Petivel - Parádsasváron, a hegyi driften.


Valencia - Csütörtökön reggel megkezdődött a GP3 Series hivatalos tesztje Spanyolországban. A kétnapos teszt után a jövő hétvégén szintén Valenciában rendezik a versenysorozat következő futamát.


Miskolc - A 12 éves miskolci Hercsik Vince 2011-es versenynaptárát bármely profi élsportoló megirigyelné. A Hell Racing Team tehetsége közel 30 hazai és nemzetközi futamon ül gokartba idén, határon innen és túl: a magyar és szlovák bajnoki futamok mellett számos európai megmérettetésen indul, sőt, januárban már Floridát is megjárta. Legutóbb a gyöngyösi bajnoki futamot követően adtunk hírt róla, és Vince azóta sem sokat pihent.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!