Sport

2011.07.08. 07:34

A DVTK Ózdra vitte volna a Bőcsöt?

A Bőcs Sport Kft. szakmai igazgatója szerint nem lesz gond az NB II-es nevezés teljesítésével.

A Bőcs Sport Kft. szakmai igazgatója szerint nem lesz gond az NB II-es nevezés teljesítésével.

A Bőcs Sport Kft.-nek pénteken be kell fizetnie a nevezési díjat ahhoz, hogy a labdarúgó NB II-ben indulhasson a sportszervezet. ,,Ez rendben lesz” – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Tóth László, a klub szakmai igazgatója, majd további faggatózásunkra azt is hozzátette, ,,nem biztos, hogy pénteken az is ki fog derülni, hogy hol lesz a telephelyünk, és hogy milyen néven fogunk szerepelni”, mert mint mondta: ez ügyben még nem zárultak le tárgyalások.

Megyei szálak

Tóth László az Észak-Magyarország azon információjára nem kívánt reagálni, amely szerint a megyén belül két helyszín jött szóba, mint olyan, ahol a jövőben a klub otthonra lelhet. Az egyik Putnok, ahol az NB III-as indulás helyett váltottak volna felfelé, a másik pedig Ózd, ahol a Diósgyőri VTK tulajdonosi köré üzemeltette volna a klubot, amolyan fiókcsapaként (ez esetben a DVTK az NB III-as bajnokságra nem nevezete volna tartalékcsapatát, hanem az NB II-ben, ózdi helyszínen játszották volna tartalékbajnoki kötelezettségüket) és így meg lett volna egy másodosztályú csapattal az az átjárási lehetőség, ami a DVTK-nak tulajdonosának a Kazincbarcikai SC-t működtető sportszervezettel kötött szerződése értelmében nincs lehetősége.

Mennyi az ára?

Tóth László bár a fentieket nem kommentálta, ara a kérdésünkre, hogy mekkora esély van arra, hogy a megyén belül marad a Bőcs Sport NB II-es indulási joga, azt válaszolta: valamivel nagyobb az esély arra, hogy a megyehátáron túli érdeklődővel állapodnak meg.

Arra a kérdésre, hogy mi az ára ma egy NB II-es indulási joggal rendelkező klubnak, Tóth László így reagált: ,,Nem ez a jó megközelítés. A Bőcs Sport Kft.-nek vannak tartozásai, ami azért keletkezett, mert a szezon előtti költségvetésünk felborult, miután a bőcsi önkormányzat beszüntette a támogatását. Ezeket a kötelezettségeket szeretnénk rendezni a labdarúgók felé, mert a tisztesség ezt kívánja. Ha olyan partnert találunk, aki az ezzel kapcsolatos kiadásokat állni tudja, akkor azzal könnyen összejöhet az egyezség. Mivel egy NB II-es csapat költségvetéséhez mérten nem nagy összegről van szó, van érdeklődés, több helyről. Szerintem egy-két napon belül eldőlhet, hogy melyik városban és milyen néven szerepel a klub.”

Balmazújváros?

Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy pénteken az NB III Mátra csoportjában második helyen végzett Balmazújváros FC vezetőivel tárgyal a ,,lehetséges együttműködésről” Tóth László.

ÉM

Kapcsolódó cikkek:

Tóth László: "Bőcsre nem megy vissza ez a csapat"

Elkészült a labdarúgó NB II-es csoportbeosztása, három borsodi lesz, lehet a 32-es mezőnyben.

Az MLSZ versenybizottságának keddi ülésén kialakult a magyar másodosztály mezőnye, és a csoportok beosztása.

Az NB II-es kieséssel véget ért a bőcsi foci minőségi fejezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!