Sport

2011.07.29. 08:18

A kitartás meghozta gyümölcsét: meglett a 2. hely

Tököl - Porkoláb Péter, az Mx Maximum Energy Drift versenyzője is rajthoz a július 24-én a Magyar Drift Szövetség által megrendezett drift országos bajnokság 3.futamán .

Tököl - Porkoláb Péter, az Mx Maximum Energy Drift versenyzője is rajthoz a július 24-én a Magyar Drift Szövetség által megrendezett drift országos bajnokság 3.futamán .Július 23-24-én rendezték meg Tökölön a Drift OB 3. futamát. 19 pro pilóta állt a rajthoz a tököli reptéren, ahol ismét egy elég elég durva pályát sikerült kiraknia a rendezőségnek. 120km/h körüli rekord kezdősebességgel kellett megindítani a pályát, ami nem könnyítette meg aversenyzők feladatát. Ráadásul még az előrejelzések is esőt jósoltak, ami nem okozott túl nagy örömöt - számolt be élményeiről  Porkoláb Péter.

Szombat reggeli 9 óra helyett sikerült 11-re kiérni. Ráadásul még eső is fogadott minket. A gumisok örülhettek, mert gumit nem nagyon kellett cserélni, de mi egy tempós pályára alapoztunk, ami egy időre füstbe is ment. Voltak kisebb nagyobb forgások, tesztelgettük a gumikat, és szerencsére sikerült elkerülni a gumifalat is. Délután három óra környékén mellénk állt az időjárás, és kb egy óra alatt fel is száradt a pálya. Közben edzettünk, és a vízfoltok csináltak pár majrés pillanatot, de a nap végére sikerült megtalálni a ritmusát a pályának - mesélte Porkoláb Péter.

Vasárnap reggel még lezavartunk egy pár órás edzést, aztán 12.30-tól kezdődőtt a kvalifikáció. A szervizesekkel egy elég jó gumit sikerült kiválasztani, amivel sikerült egy biztosat mennem az első körömben. Rákészültem, hogy megpróbálok egy jobbat autózni a 2. körben, de ez nem jött össze - számolt be Porkoláb Péter.

A kvalifikáció alapján hirdették ki a végeredményt

A 7. helyre kvalifikáltam magam, és az első csatámat Galacs Gabival vívtam. Elől haladóként sikerült kihasználnom a pálya szélességét, hátul haladóként pedig sikerül teljesen ráautóznom Gabira, és lekövetnem, így én jutottam tovább a top 8-ba. Itt Szili Krisztiánnal találtam szembe magam, aki szintén nagyon jókat autózott a hétvége során, és nem utolsó sorban a 2. helyre kvalifikálta magát. Elől haladóként sikerült egy jó lendületes kört csinálnom, Krisztián az utolsó kanyarban megforgott, hátul haladóként próbáltam lekövetni és én jutottam tovább a top 4-be. Itt sajnos sikerült egy piros riasztást kapni a nagy vihar és villámok miatt, így vége lett a versenynek, és a kvalifikáció alapján hirdették ki a végeredményt - mondta Porkoláb Péter.

Nagyon örülök a 2. helyemnek, nagyon jól éreztem magam a hétvégén. Külön köszönet a szervezőknek a pályáért és köszönöm a segítséget a szervizeseknek és a csajoknak! - zárta Porkoláb Péter.

Végeredmény

1. Szöllösi Tibor

2. Porkoláb Péter  

 

3. Cziffer Laci

Mxenergy.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!