Sport

2011.08.28. 14:40

Atlétikai vb - Kazi az elődöntőben búcsúzott, Boltot kizárták - ÖSSZEFOGLALÓ

Budapest/Tegu (MTI) - Kazi Tamás az elődöntőben fejezte be szereplését 800 méteren, a 110 m gátas Baji Balázs és  a súlylökő Márton Anita pedig nem jutott tovább az előfutamból, illetve a selejtezőből a dél-koreai atlétikai világbajnokság vasárnapi versenynapján, melyen Usain Boltot korai rajt miatt kizárták a 100 méteres síkfutás döntőjéből.

Budapest/Tegu (MTI) - Kazi Tamás az elődöntőben fejezte be szereplését 800 méteren, a 110 m gátas Baji Balázs és  a súlylökő Márton Anita pedig nem jutott tovább az előfutamból, illetve a selejtezőből a dél-koreai atlétikai világbajnokság vasárnapi versenynapján, melyen Usain Boltot korai rajt miatt kizárták a 100 méteres síkfutás döntőjéből.Kazi az elődöntőjében ötödik lett, 1:46.53 perces eredménnyel. A fináléba kerülésért futamonként az első kettő között kellett végezni, illetve idő alapján lépett tovább még két futó. A magyar atléta összességében a 16. eredményt érte el.

Baji az előfutamában utolsó, azaz nyolcadik helyezettként 14.06-ot ért el, ezzel befejezte szereplését.

Márton a B csoportban szerepelt, 17,04-et dobott, ezzel 11. lett a mezőnynek ebben a felében. A selejtezős szint 18,65 m volt.

A nap zárásaként rendezték a férfi 100 méter döntőjét, melynek rajtjánál az első számú esélyes, jamaicai Usain Bolt nagyot hibázott: kiugrott, ezzel elvesztette esélyét a címvédésre. Kiválásával honfitársa, Johan Blake győzött 9.92 mp-cel.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!