Sport

2011.09.22. 11:19

Csak a futsalra koncentrálnak

Futsal. A bentmaradás az MVFC női futsalcsapatának elsődleges célja a hét végén induló idényben.

Futsal. A bentmaradás az MVFC női futsalcsapatának elsődleges célja a hét végén induló idényben.

Szegeden kezdi meg az első osztályú bajnokságot vasárnap az MVFC Berettyóújfalu női csapata, amelyik az NB II-es pontvadászat megnyerésével jutott a nyáron a legjobbak közé. Teljesítménye értékét fokozza, hogy az együttes újoncként diadalmaskodott a második vonalban.

– Fiatal, rutintalan csapat vagyunk – nyilatkozta a lányok vezetőedzője, Pallai Gábor, az MVFC férfialakulatának válogatott kapusa. – Ebben az idényben a bentmaradásért kell harcolnunk, persze a lányok rácáfolhatnak erre... Négy-öt gárdával vívhatunk ki-ki meccset, azokat a találkozókat jó lenne megnyerni. A sorsolásunk egész jó, az első mérkőzésünket viszonylag könnyebb ellenféllel játsszuk, igaz, idegenben, de lehet sanszunk a győzelemre. Utána két bajnokesélyes ellen lépünk pályára hazai környezetben, majd következik egy három-négy meccses sorozat, amikor nyerhetünk. A végére pedig két nehezebb összecsapás marad. Az erősebbeket talán egyszer-kétszer megszorongathatjuk.

Egyre rutinosabban

Mint a fiatal szakembertől megtudtuk, az edzőmeccsek terén korlátozottak voltak a lehetőségeik; bár szerettek volna többet játszani, végül csak egy találkozót sikerült tető alá hozni. Nem sok női csapat van a környéken, a nagy távolságok miatt nem sikerült több mérkőzést szervezni.

A futsal NB I-ben zömében nagypályás női csapatok vesznek részt, ezzel szemben a berettyóújfaluiak nem űzik a labdarúgás ezen hagyományos válfaját. Ez – mint Pallai Gábor – rámutatott, lehet előny és hátrány is.

– Csak futsallal foglalkozunk, azonban így kevesebb a játéklehetőségünk, és sokat számít a tapasztalat. Minden hét végén lesz mérkőzés – ha nem jön egy sérüléshullám, ez nem jelent majd nehézséget –, s így idővel egyre rutinosabbak lesznek a lányok, ekkor pedig már előnnyé válhat, hogy mi csak futsalra edzünk.

Van bennük drukk

– Kettős érzelmekkel várjuk a bajnokság kezdetét – kezdte Füredi Andrea csapatkapitány. – Tiszta a lelkiismeretünk az elvégzett edzésmunka tekintetében, heti négy-öt edzéssel készültünk, ami egyedülálló a magyar női mezőnyben. Ugyanakkor újonc csapatként még hiányzik a rutin, ezt csak a meccseken szerezhetjük meg. Fel kell majd vennünk az NB I. ritmusát, s mindehhez időre van szükség.

A csapatkapitány elárulta azt is, hogy van drukk az együttes tagjaiban, főleg a fiatalokban, akik még nem játszottak első osztályban. Mint elmondta, az NB I-ben állóórát használnak – a második vonalban futóóra volt –, így hosszabbak a mérkőzések, nagyobb az iram, és válogatott játékosokkal szemben kell helytállniuk.

– Mi leszünk az egyedüli újoncok, mindenki készül ránk. Csak nekünk van kimondottan futsaledzőnk, mi külön erre gyakorlunk – mondta el a kiváló játékos. – A tavalyi tabella alsó részén szereplő csapatokkal kell felvennünk a küzdelmet, az elsődleges célunk az, hogy bentmaradjunk.

Füredi Andrea emlékeztetett arra is, hogy az anyagiak miatt egy ideig bizonytalan volt, el tudnak-e indulni az élvonalban – bár ők nagyon szerettek volna feljebb lépni. – Azért, hogy végül ez sikerült, külön köszönet illeti Mezei Józsefet és az önkormányzatot.

Minden héten

– A pontvadászat eleje a ráhangolódás időszaka lesz – tette hozzá a játékos. – A tavalyi évvel ellentétben minden héten játszunk meccset, illetve hét közben háromszor edzünk, így sűrűbb lesz a programunk. De felkészültünk rá.

Az MVFC vasárnap 18 órakor lép pályára a Szegedi Boszorkányok otthonában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!