Sport

2011.09.17. 09:53

DVTK: Zsinórban az ötödik

A labdarúgó NB I 9. fordulójában pénteken a Diósgyőri VTK a Kaposvári RFC-t fogadta.

A labdarúgó NB I 9. fordulójában pénteken a Diósgyőri VTK a Kaposvári RFC-t fogadta.Labdarúgás. Hogy a DVTK-ra ráférne-e még némi erősítés, vagy sem, nézőpont kérdése. Jelenleg van jobb, van rosszabb a diósgyőri csapatnál az élvonalban, és újonc együttestől az eddigi szereplés elfogadható. A nagy tervek eléréséhez (néhány éven belül az Európa Ligában szeretne indulni a csapat) mindenképpen elkél a minőség javítása, minden csapatrészben, így a védelemben is (annak ellenére, hogy a hátsó alakzat közepén Gal fordulóról fordulóra kitűnően játszik, és a bordatöréséig stabil kezdőcsapatnak számító Rakovicot helyettesítő Budovinszky is hetek óta kellemes élményekkel, mi több, gólokkal lepi meg a diósgyőri publikumot). Korábban már összehozták a magyar válogatott védőjét, a Videotontól augusztus végén szerződésbontással távozott Lipták Zoltánt, és a DVTK-t, és bár az ő esetleges érkezése téma a szurkolók körében még mesze van Diósgyőrtől a 26 éves játékos (erről bővebben külön cikkünkben olvashatnak).

Más sebességen

Persze messze volt néhány hete Tisza Tibor is, aki a múlt héten hétfőn lett a DVTK játékosa, a legutóbbi fordulóban csereként jutott szóhoz, ezúttal pedig már kezdőként. És a csatárnak jelentős szerepe volt abban, hogy a találkozó elején előnyhöz jutott a Diósgyőr. Úgy tűnt, hogy a válogatottat is megjárt támadó egy sebességi fokozattal feljebb focizik a többieknél, vele az első játékrészben legfeljebb a pálya körüli új marketingeszköz, a futóreklámtábla tudott versenyre kelni. A találkozó iramára egyébként nem lehetett panasz, voltak helyzetek mindkét oldalon, még a hazaiak kapuja előtt is, annak ellenére, hogy az első játékrészben a piros-fehérek jóval többet birtokolták a labdát.

Fordulás után

Az eseményeket tekintve hasonlóan kezdődött a második 45 perc is, mint az első: Arze remek egyéni megmozdulása után duplájára nőtt a hazaiak előnye. Ettől a népes publikum örömmámorban úszott, és nagyon jól szólt ekkor az ,,Érted élek én” nóta. Alig csillapodott az ünnep, amikor szépített a vendégcsapat. Bár nem igazán volt ez benne a meccsben, de a DVTK első találatához hasonló, lecsorgó labdából betalált az akarati tényezőkben erős Kaposvár. A folytatásban sem a lelkesedéssel volt a gond a vendégeknél, de azért az látszott, hogy több a hazai oldalon a játszó futballista. Így aztán többnyire a Kaposvár térfelén folyt a játék és nem igazán forgott veszélyben a Diósgyőr győzelme (bár igaz, hogy a 93. percben Farkas B. egy óriási ziccert hárított). Ezzel a sikerrel a DVTK zsinórban az ötödik meccsén maradt veretlen.


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-0)       

Diósgyőr, 6000 néző. V.: Oláh G. (Berettyán, Horváth R.).

Diósgyőri VTK: Farkas B. (7) - Vadász (6), Gal (6), Budovinszky (6), Gohér (5) – Abdouraman (6) – Gallardo (6), Lippai (6), Arze (7) – Carreno (5), Tisza (7). Edző: Benczés Miklós.

Kaposvári Rákóczi FC: Hajduch (7) – Okuka (6), Bank (6), Zsók (6), Jánvári (5) - Pedro (5), Hegedűs D. (5) - Pavlovic (5), Safaric (6), Balázs B. (6) – Peric (6). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Csere: Gal helyett Rakovic (6) az 51., Safaric helyett Kulcsár K. (5) az 54., Carreno helyett Menougong (6) az 55., Pavlovic helyett Gujic (5) a 60., Hegedűs D. helyett Alexeev (-) a 83., Arze helyett Takács P. (-) a 84. percben.

Sárga lap: Abdouraman a 32., Jánvári a 64. percben.

Gólszerző: Lippai (1-0) a 11., Arze (2-0) az 53., Peric (2-1) a 66. percben.

 

Percek, események

11. perc: Az agilis Tisza a jobb oldalról ívelte át balra a labdát, amit Arze fejelt középre. A játékszer lecsorgott a védőkről, de Lippai középen összeszedte, és 15 méterről, laposan a kapu bal oldalába bombázott, 1-0.       

53. perc: Arze indult meg középen, majd Carrenóhoz passzolt, aki visszatette elé a labdát, már a 16-oson belül. Arze kifelé cselezett, balra, majd miután az utolsó védőn is túljutott, 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-0.

66. perc: Egy jobboldali vendég bedobás után Abdouraman fejelte ki a labdát, éppen Peric elé, aki nem sokat teketóriázott, 14 méterről, laposan a kapu bal oldalába lőtt, 2-1


Végig irányítottuk a játékot, a labda nálunk volt többet, a második félidőben a passzaink a végjátékban nem sikerültek, ezen pontosítani kell, és akkor eredményesebbek leszünk.- nyilatkozta Benczés Miklós, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Kaposvár elleni győzelem után.


A Kaposvári Rákóczi FC- t fogadta a Diósgyőri VTK a labdarúgó NB I 9. fordulójának nyitómeccsén pénteken 18 órától. A mérkőzésről élőben tudósítottunk!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!