Sport

2011.10.27. 16:43

DVTK – Haladás: Az edzők a félelemről

Két éve még együtt dolgoztak, most ellenfélként találkoznak.

Két éve még együtt dolgoztak, most ellenfélként találkoznak.A labdarúgó NB I 14. fordulójában pénteken 18 órától Diósgyőri VTKHaladás Sopron Bank mérkőzést rendeznek Diósgyőrben. A két csapat kispadján két olyan szakember ül, akik két évvel ezelőtt még egy csapat mellett, együtt dolgoztak. Ugyanis a Haladás jelenlegi szakvezetője, Aczél Zoltán ekkor még a DVTK vezetőedzője volt, és stábjában jutott szerep Benczés Miklósnak is, aki jelenleg a Diósgyőrt irányítja.

– Azt nem mondanám, hogy több ez a meccs, mint egy másik – felelte felvetésünkre Aczél Zoltán, a Haladás edzője. – Szép emlékeket őrzök arról az időszakról, annak ellenére, hogy az akkori játékosállomány, az akkori pénzügyi keret nem összehasonlítható a maival, de a közeg, a miliő már akkor is remek volt. Szerettem ott dolgozni, a nehézségek ellenére, mert a szurkolótábor futball iránti szeretete sok mindenért kárpótolt. Tudom, hogy a DVTK tábora azóta sokkal erősebb lett, ahogy a csapat is, így vélhetően különleges hangulatú mérkőzés vár ránk. Mondtam is a játékosaimnak, hogy csak olyan ember szálljon fel a Miskolc felé induló buszra, aki hisz benne, hogy képesek lehetünk jó eredmény elérésére. Mert, ha félnénk, annak csúnya vége lehetne. Félni nem szabad, én sem félek ettől a mérkőzéstől, de tisztelnem kell és tisztelem is a Diósgyőr eddigi eredményeit.

Mint azt Aczél Zoltántól megtudtuk: négy alapemberére, Korolovszkyra, Nagy I G.-re, Iszlaira és Rajosra sérülés miatt nem számíthat. A Haladás szakvezetője arra a kérdésünkre, hogy mit tart a DVTK erényének, illetve miben látja a gyengeségét, a következő választ adta:

– Kiváló támadójátékosai vannak a DVTK-nak, a spanyol első és második vonalból érkezett játékosok már bizonyították, hogy erősségei a csapatnak. Nagyon jó formában is van a Diósgyőr, olyan támadójátékra képesek, amelynek csak kevés csapat védelme tud ellent állni. Elemeztük ellenfelünk játékát, és úgy vélem találtunk sebezhető pontokat, de ezekről nem szeretnék bővebbet mondani, majd a pályán megpróbáljuk megmutatni, hogy melyek ezek. Mert olyan nincs, hogy egy csapat nem verhető, mondom ezt azzal együtt, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a Diósgyőrt tartják esélyesebbnek a három pont megszerzésére.

Nem diákként

Benczés Miklósnak, aki két nappal a meccs előtt még a rali bajnokkal, Spitzmüller Csabával autózott a Bükkben, most egy másik sportágban kellene újabb pozitív élményeket szereznie.

– Tényleg nagyon nagy élmény volt, nem volt bennem félelem, élveztem minden percét, mert tudtam, hogy jó kezekben vagyok – mondta Benczés Miklós, a DVTK edzője. – De azért itt könnyebb volt pozitív élményt szerezni, az előttünk álló bajnokin ez nehezebb lesz. Ugyanis itt lesz valaki, nevezetesen a Haladás csapata, aki feltehetően mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a sikerélményt megakadályozza. Tudom, hogy a szurkolóink azt szeretnék, ha ezt a meccset is hoznánk, mi is ezért dolgoztunk, de ez nem ilyen egyszerű. Nem diákként fogunk a tábla előtt állni, hogy felmondjuk a betanult leckét, hanem valaki ellen kell bizonyítanunk.

A DVTK csapatában egyedül a műtét után lábadozó Dobos nem bevethető. Arra a kérdésre, hogy mit tart ellenfele erényének, illetve achilleszének, Benczés Miklós a következőket mondta:

– Jó támadóik vannak, akik komoly játékerőt képviselnek, gondolok itt többek között Kenesei K.-ra, Kovács I.-re, Vujovicra és Orossra, ráadásul Aczél Zoltán játszó csapatokat szokott építeni, rövid passzos játékkal, és mivel mi is valami hasonlót játszunk, így ebből egy jó mérkőzés is kikerekedhet. Gyengéik? Mint mindenkinek, így nekik is vannak, talán most az a legnagyobb gondjuk, hogy tudomásom szerint sérülések miatt nem a lehető legjobb játékosokat tudják pályára küldeni, és ez a csapatjátékukra kihatással lehet.

ÉM


Miskolc - Szerdán reggeltől kaphatók a belépőjegyek elővételben a pénteken 18 órakor kezdődő DVTK - Haladás bajnoki mérkőzésre - tájékoztatott a DVTK.

Kialakult a labdarúgó Magyar Kupa 16-os mezőnye szerdán.

A DVTK magabiztos, 4-1-es győzelemmel jutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé a BKV Előre elbúcsúztatásával. A kupameccs után a DVTK vezetőedzőjét, Benczés Miklóst kérdeztük.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!