Sport

2011.10.19. 19:41

MKC - Nyolcadszor sem sikerült pontot szerezni

Kézilabda. Ezúttal is vesztesen hagyta el a pályát a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Kézilabda. Ezúttal is vesztesen hagyta el a pályát a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

A férfi kézilabda NB I 14. fordulójából a vendégcsapat kérésére, nemzetközi kupaszereplése miatt előrehozott meccsen a Mezőkövesdi KC együttese a Tatabánya-Carbonex KC gárdáját fogadta szerdán este. A két csapat fordított párosításban lejátszott párharcát a bányavárosi együttes nyerte három góllal, így elviekben – annak ellenére, hogy a pont nélküli, sereghajtó fogadta a nyolc pontos vendégeket – szoros találkozóra lehetett számítani. Ebből a hétközi mérkőzés első perceiben semmi nem lett, mert nagyon elkapta a meccs elejét a Tatabánya, az 5. percben Iváncsik Á. gólja után már 1-4 állt az eredményjelzőn, majd egy perccel később egy leindításos vendég találat után Rosta edző kért időt (1-5). Úgy tűnt, a pauza után visszajön a meccsbe a hazai csapat, Gyuris gyorsan gólt szerzett, úgy, hogy közben kiállították róla Pordánt, míg a kapuba becserélt Holló nagyot védett. Az emberfórt azonban hamar elbukta a Kövesd, mert egy támadásban elkövetett rossz passz után Korsós szabálytalanul védekezett, és ő is két percet kapott. Azonban ez nem kedvetlenítette el a hazaiakat, küzdöttek, halottnak tűnő labdákért is mentek és egyre többször küldték Szente mögé a labdát, így a 15. percben már csak egy gól volt két együttes között (7-8). A folytatásban aztán háromszor egymás után olyan találatot szereztek a vendégek, amikor türelmes támadásaik végén széthúzták az MKC védőfalát. Ezt követően Hollónak volt néhány jó védése, de támadásban nem igazán tudott lövőhelyzeteket kialakítani a Kövesd, hosszú perceken át. Majd következett néhány jó ritmusváltás a hazaiak részéről, pár Fekete L. gól és a 27. percben 12-14 volt az állás. A lendületbe jött MKC-t azonban a szünetig bevert két góllal lefékezték a tatabányaiak.

Fordulás után

A második félidőben egy gyors gólváltás után büntetőből jött közelebb az MKC, a túloldalon nem sokkal később kimaradt a 7-es. Sőt! Az emberhátrányba került hazai gárda gólt szerzett, nem is egyet, Kupi találata már az egált jelentette (17-17)! Az igazi fordulat azonban nem következett be, mert a kimunkált akciói végén pontosan lőttek Leléék, a hazaiak pedig elhamarkodottan engedték el a lasztikat (18-22). Ekkoriban még hetesből sem sikerült betalálnia a Kövesdnek, az ellenféltől Diaz viszont felvillantott valamit a tudásából. A 45. percben Rédei újabb találata után már öt volt a különbség a csapatok között, ekkor újra időt kért a hazai gárda (19-25). De innentől számítva is négy perc kellett ahhoz, hogy megszerezze a 20. gólját a Kövesd, ekkor Kupi büntetőből volt eredményes (20-26). Ennek túl nagy jelentősége már nem volt, a meccs tulajdonképpen már eldőlt, és bár a visszatérő Tóth K.-nak volt néhány szép védése a támadásban magabiztosabb Tatabánya megérdemelten nyerte meg az összecsapást.

Nyolcadik bajnokiját is elvesztette tehát az MKC, de szombaton este hazai környezetben a Pécs ellen újra próbálkozhatnak.

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Tatabánya-Carbonex KC 23-32 (13-16)   

Mezőkövesd, 500 néző. V: Dobrovits, Tájok.

Mezőkövesdi KC: Pallag – Bécsi, Németh T. 1, Korsós 3, Rosta M., Lezák 2, Gyuris 2. Csere: Holló (kapus), TÓTH K. (kapus), Szabó T. 1, FEKETE L. 4, KUPI 6 (3), Nyikes, Molnár F. 1, Morva 3, Bartha. Edző: Rosta István.

Tatabánya-Carbonex KC: SZENTE – PÁSZTOR 5, Diaz 3, Iváncsik Á. 4, RÉDEI 8, LELE 4, PORDÁN 4. Csere: Bartucz (kapus), Szabó Gy., Dénes, Harsányi 2, Kanyo 2, Bodó. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1.

Rosta István: – Gratulálok az erejét megmutató Tatabányának. Nagyon jó csapat ellen játszottunk, öröm az ürümben, hogy végig a legjobbjaikat játszatva nyertek. Letudtuk ezt a meccset is, jöhet a sorsdöntőnek tűnő, szombati, Pécs elleni hazai összecsapás.

Debre Viktor: – Tartottunk a mérkőzéstől, mert az MKC jobb csapat annál, mint amit a helyezése mutat, ezt az első félidőben igazolták is. Meg kellett dolgoznunk a győzelemért, fontos volt számunkra a pontok begyűjtése, és úgy gondolom, hogy mutatott játékunkkal rászolgáltunk erre.

ÉM

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!