Sport

2011.11.15. 16:36

Hepp Kupa: a DKSK-MISI is belekóstol a sorozatba

Kosárlabda. A női kosárlabda Hepp Kupában megkezdi szereplését a DKSK-MISI NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata.

Kosárlabda. A női kosárlabda Hepp Kupában megkezdi szereplését a DKSK-MISI NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata. A piros-fehérek a nyolcaddöntőben kapcsolódnak be a sorozatba, ellenfelük a Debreceni SC-SI csapata lesz, akiknél kedden 17.45-től vendégeskednek. A továbbjutás kérdése ezen a meccsen dől el. A Hepp Kupában – a kiírás szerint – külföldi játékosok nem szerepeltethetők és az élvonalbeli együttesek csak 1989. január 1-je után születetteket játszathatják.

Az amatőrök számára

Mivel a DKSK-MISI felnőtt együttesének keretéből csupán négy játékos, Czirják, Szabó B., Sándor és Kántor felel meg ezen kritériumoknak, így a Miskolci Sportiskola utánpótlásából, az ifjúsági és kadet csapatból ,,kölcsönöz” játékosokat a mérkőzésre Milen Vukicevic vezetőedző.

A MISI ifi és kadet csapatából, a Dubeiné Balogh Gabriella edzette gárdákból nyolc játékos lesz tagja a DKSKMISI- nek, név szerint az 1995- ös születésű Arad Zsófia, Hájer Tamara, Nagy Laura és Tóth Gertrúd, az 1996-os születésű Kondrát Evelin, Miklós Eszter, és a 1997-es születésű, vagyis 14 éves Dubei Debóra.

A Hepp Kupa tétje elsősorban az amatőr csapatok számára jelentős, ugyanis a sorozat négyes döntőjébe bejutók részt vehetnek a Magyar Kupa sorozatban, a 12 NB I/A csoportos csapat – köztük a DKSK-MISI – társaságában, melynek során az élvonalbeli csapatok már korlátozás nélkül szerepeltethetik játékosaikat.

ÉM-BCS,MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!