Sport

2011.11.11. 10:43

MKC: most, vagy soha?

Kézilabda. A férfi kézilabda Budapest Bank Liga 10. fordulójában hazai környezetben szerepel a Mezőkövesdi KC.

Kézilabda. A férfi kézilabda Budapest Bank Liga 10. fordulójában hazai környezetben szerepel a Mezőkövesdi KC.

A matyóvárosiak szombaton 18 órától a Balatonfüredi KSE alakulatát látják vendégül. A nulla pontos piros-fehérek a hét közben is folytatták vesszőfutásukat, a Magyar Kupában elszenvedett 30-20-as kudarcuk több, mint lehangoló.

– Pedig normálisan kalkuláltam a Balmazújvárossal szemben – kezdte Buday Ferenc vezetőedző, aki néhány napja vette át a gárda irányítását. – Abból az egyszerű képletből indultam ki, hogy az NB I-es csapat legyőzi az NB I/B-s gárdát még akkor is, ha idegenben szerepel. Ráadásul optimizmusomat tovább táplálta, hogy a hajdúsági együttes – melyben egy-két volt mezőkövesdi játékos is szerepel – semmi különöset nem játszik, reálisan értékeltem és gondoltam tehát, hogy diadalmaskodunk. Ezzel szemben olyan sok problémát láttam, hogy talán nem is tudom végigsorolni... Már mindegy, a Magyar Kupa „hajója” elment, a fiúkkal pedig megbeszéltük a hibákat, amelyeket igyekszünk kijavítani a Balatonfüred ellen.

Gyorsan, megbízhatóan

A mester ezután kitért a szombati fellépésükre is.

– Esélyünk attól függ, hogy miképpen adjuk elő, amit tudunk, vagy amit kell! – folytatta Buday Ferenc. – Bízom benne, hogy a fiúk ismerik a mai kézilabda elvárásait: mindenképpen jó kapusteljesítményt kell nyújtanunk, aztán megbízható védekezést és gyors előrejátékot produkálnunk! Mindezt úgy érhetjük el, ha a rutinos tagjaink vezéregyéniségként vezetik a társaságot, a fiatalok pedig mindent elsöprő lelkesedésükkel teszik hozzá a meccshez a magukét. Csapatként akarunk funkcionálni és ebben minden benne van. Úgy nem mehetünk ki a pályára, hogy ez a találkozó a füredieké, nekünk pontot, vagy pontokat kell szereznünk, hiszen nagyon nehéz helyzetben vagyunk. A közönség támogatására és türelmére is igényt tartunk, hiszen ha valamikor, akkor most tényleg sok bajunk van.

Az MKC-ban Korsós Ádám nem játszhat, néhány társa pedig kisebb zúzódással küszködik, de ezek nem befolyásolják szereplésüket.

 

Győzni akarnak

A 20 éves Gubó Alex öt gólt szerzett, így a kövesdiek legeredményesebb játékosának bizonyult a Balmazújváros elleni Magyar Kupa találkozón.  

„Kétségtelenül nagyon örültem az öt gólomnak, de ettől jobban szerettem volna győztesként, a továbbjutó együttes tagjaként hazatérni. Egyszerűen nem tudom, hogy mi okozta a rossz teljesítményünket, a tízgólos vereségünket. Ugyan küzdöttünk, de remegett a kezünk és kihagytuk ziccereink jelentős részét. A szombat esti meccshez optimistán állunk hozzá és mindenképpen diadalra készülünk! A fürediek kemények, masszívan védekeznek, mi azonban a gyorsaságunkra építve sikerrel vehetjük az akadályt, véget kell vetnünk a 0 pontos sorozatunknak.”

 

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!