Sport

2011.11.10. 16:10

Négy Nemzet jégkorongtorna: Arccal a fiatalok felé

Jégkorong. Péntektől vasárnap estig a Miskolci Jégcsarnok ad otthont a Négy Nemzet Tornájának.

Jégkorong. Péntektől vasárnap estig a Miskolci Jégcsarnok ad otthont a Négy Nemzet Tornájának.A háromnapos eseményen – amint az már ismeretes – Ausztria, Japán és Olaszország válogatottja mellett a házigazda magyar válogatott vesz részt.

Rangos események

A csütörtök délelőtti, miskolci jégcsarnokban rendezett sajtótájékoztatón dr. Zsiga Marcell alpolgármester és Egri István, az intézmény vezetője is arról beszélt, hogy a borsodi megyeszékhely számára megtiszteltetés a házigazda szerepkör.

– Az idén már otthont adtunk néhány rangos eseménynek – kezdte az önkormányzati politikus. – Sikerrel rendeztük a Volvo Kupa vízilabdatornát, az U18-as, divízió B-s női kosárlabda Európa-bajnokságot, s most ebbe a sorba illeszkedik a hokitorna. Miskolc a honi jégkorongsport egyik fellegvára, a műfaj iránt nagyon sokan érdeklődnek, így biztos vagyok benne, hogy a találkozók telt ház előtt zajlanak majd.

A tisztségviselő szavaihoz Egri István ezekkel a gondolatokkal csatlakozott:

– Már a hatodik jeges szezonunkat tapossuk, s most megint ünnepnapok következnek számunkra. Sok teendőnk van, ennek azonban örülünk. Magas színvonalú tornát várok, érdekes, látványos és magával ragadó összecsapásokkal.

Bárki nyerhet

A Négy Nemzet Tornáját a jövő évi világbajnoki felkészülés jegyében tartják. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára először arról beszélt, hogy Kevin Primeau személyében Pat Cortina és Ted Sator után szakavatott tréner kezébe került a karmesteri pálca, majd így folytatta:

– Szlovéniában hat csapat indul majd csatába a feljutást jelentő első helyért. Elképzelhető körbeverés, dönthet a pillanatnyi forma, a jobb helyzetkihasználás, de akár egy játékvezetői hiba is. Az a legfontosabb, hogy megfelelően felkészüljünk, ismerjük meg ellenfeleinket, a hét végi torna tehát a ráhangolást és az ismerkedést szolgálja.

A szövetségi kapitány sem maradt ki a sorból, a hírközlő szervek képviselői előtt Kevin Primeau is véleményt formált:

– Mint minden kapitány, én is a végső győzelemben gondolkozom. Az eredményesség mellett azt tartom szem előtt, hogy kaput nyissak azon fiatalok előtt, akik teljesítményükkel ezt megszolgálták. Mivel nem áll rendelkezésemre széles válogatási háttér, más lehetőségem nincs is: igyekszem beépíteni az együttesbe a jövő embereit.

 

Ők mondták

Láda Balázs, a Miskolci Jegesmedvék egykori védője, a Sapa Fehérvár AV19 játékosa, 8-szoros válogatott: „Örülök, hogy szűkebb pátriámban szerepelhetek újra a válogatottban. Ha van bennem némi izgalom, csak azért van, mert itthon lépek a közönség elé. Jól érzem magam megint Miskolcon, csak pozitív élményekről tudok beszámolni. Sokan kérdezik, hogy a MOL Liga után milyen az EBEL-ben szerepelni? Címszavakban: az utóbbi gyorsabb, szervezettebb, több pénz van benne és a csapatok rendszerhokit játszanak.”  

Budai Krisztián, a Miskolci Jegesmedvék 114-szeres válogatottja: „Büszkeség tölt el, hogy jelenlegi klubomat képviselhetem a nemzeti együttesben. Nincs bennem különösebb drukk, hiszen már néhányszor magamra húztam a címeres mezt. A szövetségi kapitány bizalmát magától értetődően igyekszem meghálálni, szeretném, ha a győzelemünkkel zárulna a torna.”

 

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!