Sport

2011.11.06. 17:30

Szepesi Gusztáv a Bamakón

Élményekkel és veszélyekkel teli út előtt áll a Rádió6 bevállalós műsorvezetője.

Élményekkel és veszélyekkel teli út előtt áll a Rádió6 bevállalós műsorvezetője.

Szepesi Gusztáv most Afrikát hódítja meg a 2012-es Budapest-Bamako Rallyn Deák István tájékozódási futó navigátoraként, verseny kategóriában. A csaknem tízezer kilométeres távot a sportoló Ford Rangerére bízzák, amely több hasonló versenyen is megmutatta képességeit.

A lelkesedés már most óriási: a szervezés javában tart amellett, hogy a versenyzők fizikai felkészítése is lázasan folyik, hiszen az esws.hu csapata segít elérni, hogy csúcsformába kerüljenek. Nem sétagaloppról van szó, ugyanis napokig tartó éhezésre, súlyos afrikai betegségekre és támadásokra is muszáj felkészülniük. Előfordulhat az is, hogy a fiúknak a kocsiban ülve kell átaludniuk mínusz tíz fokos éjszakákat. A nélkülözhetetlen elszántságban és önbizalomban nincs hiány. Szepesi Gusztáv tereprally versenyző korábban több interjúban is arról nyilatkozott, hogy nyerni mennek Afrikába. Azt mondja: csak a győzelmet nem kell megmagyarázni. Magyarázkodni meg alapvetően utál. 

A 14 etapból álló útvonal számos izgalmat, nem várt eseményeket és fordulatokat hozhat. Lesz, ahol aknamezőn kelnek át a bátor vállalkozók, és pusztán a szerencsén múlik majd, hogy túlélik-e a kalandot. Szepesi Gusztáv és Deák István brutális Ford Rangere hétfő reggel a Printexpora, azaz a kőbányai Hungexpo G standjába költözik, ahol a nagyérdemű az AKA-Digital Media standjánál megtikentheti, ahogy megkapja új ruháját a munstrum. 

A Budapest-Bamako Rallynak egyébként hagyományosan jótékony célja is van. A versenyzők nemcsak önmaguk szórakoztatásáért kelnek útra, hanem azért is, hogy adományokat vigyenek a nehéz sorsú afrikaiaknak. Az idei végállomás Bissau-Guinea, ahová a részt vevők több tonnányi segélyt juttatnak el, gyerekeket oltanak be, iskolát alapítanak, valamint egy víztisztító rendszer megépítésében is közreműködnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!