Sport

2012.06.12. 11:53

EURO-2012 - Elragadtatással ír az ukrán sajtó a svédek elleni győzelemről

Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti: Ungvár, 2012. június 12., kedd (MTI) - Elragadtatással ír az ukrán média a nemzeti labdarúgó-válogatott svédek fölött aratott hétfő esti Európa-bajnoki győzelméről, a mérkőzés "cárjának", az ukrán labdarúgás "istenének" nevezve a válogatottat győzelemhez segítő Andrij Sevcsenkót.

Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti:

Ungvár, 2012. június 12., kedd (MTI) - Elragadtatással ír az ukrán média a nemzeti labdarúgó-válogatott svédek fölött aratott hétfő esti Európa-bajnoki győzelméről, a mérkőzés "cárjának", az ukrán labdarúgás "istenének" nevezve a válogatottat győzelemhez segítő Andrij Sevcsenkót.

Az orosz nyelvű Szegodnya című napilap internetes kiadása kedden a legnagyobb elismeréssel ír a válogatott teljesítményéről, "mindenki által óhajtott, megvalósult álomként" aposztrofálva a svédek elleni győzelmet. "Hittünk benne, de tele voltunk aggodalommal, hiszen az ukrán válogatott két és fél éve nem játszott hivatalos meccsen, s a játékosok fele még soha nem vett részt hasonló szintű tornán" - emlékeztetett az újság.

A lap szerint az ukrán csapat tagjai úgy készültek a svédek elleni összecsapásra, mintha az "utolsó csatába" mentek volna, ezért Oleg Blohin szövetségi kapitány nemcsak lélektanilag készítette fel a fiúkat, hanem olyan védőket küldött pályára, akiknek parancsba adta, hogy nem lehet helye "lazításnak" - olvasható a cikkben.

Az írás szerint az ukrán válogatott az első húsz percben mutatott játékával meglepte a svédeket, akik nem szoktak hozzá a másodhegedűsi szerephez. "A lényeg az, hogy Ukrajna válogatottja győzelemmel kezdett, s így most csoportelső. A továbbiakban még nehezebb lesz, de majd csak lesz valahogy..." - emlékeztetett a kijevi napilap.

A labdarúgásra szakosodott football.ua ukrán internetes hírportál pontozta a válogatott tagjainak teljesítményét. A többi között Andrij Pjatov játékát 6,0-ra, Oleg Guszevét 5,5-re, Tarasz Mihalikét 5,5-re, Jevhen Hacseridiét 7,0-re, míg Jevhen Szelinét, Anatol Timoscsukét, Szerhij Nazarenkóét, Andrij Jarmolenkóét, Andrij Voronyinét 6,5-6,5-re, Jevhen Konopljankáét 6,0-ra értékelte, részletesen jellemezve játékukat. Csupán három csapattag, Artem Milevszkij, Ruszlan Rotany és Marko Devics játékát minősítette szürkének az orgánum.

Andrij Sevcsenko teljesítményét viszont a portál 7,5-re taksálta azzal a megjegyzéssel, hogy "No comment".

A sport.ua ukrán hírportál egyenesen az ukrán nép hősének és az ukrán labdarúgás istenének nevezi Andrij Sevcsenkót. Idézi a svédek elleni győztes meccs után adott interjúját, amelyben a Sevának becézett Sevcsenko elmondta: "Különleges nap a mai. Meg szeretném köszönni az ukrán népnek a támogatást és a győzelmet. Az egész csapat ennek a megszerzéséért dolgozott, s egyszerűen boldog vagyok, hogy ma sikerült győznünk. Köszönet minden szurkolónak, a támogatásuk a mérkőzés során végig érződött!".

Az ukrán válogatott története során először nyert Eb-mérkőzést - korábban még nem szerepelt kontinensbajnokságon.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!