Sport

2012.06.17. 16:44

Túl van a felkészülés első hetén a magyar válogatott

Victoria-Calgary-Amszterdam útvonalon, csaknem egynapos utazás után múlthét pénteken délben hazaérkezett a közel kéthetes amerikai túrájáról a magyar válogatott.

Victoria-Calgary-Amszterdam útvonalon, csaknem egynapos utazás után múlthét pénteken délben hazaérkezett a közel kéthetes amerikai túrájáról a magyar válogatott. A ferihegyi repülőtéren családtagok, hozzátartozók várták a magyar csapat tagjait, akik a rövid üdvözlés után pillanatok alatt eltűntek az érkezési váróból. A Kemény-legénység tagjai a szombatot, vasárnapot és hétfőt megkapták pihenőnapként – legközelebb kedden találkoztak újra, méghozzá a Margitszigeten, hogy megkezdjék az olimpiai felkészülés ötödik hetét – immár Benedek Tibor másodedzővel kiegészülve.

A keddi sajtónyilvános tréninget követően a játékosok egyöntetűen állapították meg, hogy jelenleg a kemény fizikai felkészülés fázisában vannak és nemhogy most nincsenek még csúcsformában, de talán még a június végi július eleji két nagy nemzetközi tornán sem érik el az "üzemi hőfokot". Abban azonban mindenki egyetértett, hogy Londonra már "nem lesz gond". „- Senki ne legyen türelmetlen, ott tart a csapat a felkészülésben, ahol tartania kell” – mondta Biros Péter csapatkapitány, aki a MOB döntése alapján a londoni ötkarikás játékok július 27-i megnyitóünnepségén viheti a magyar zászlót.

A csütörtök esti tréninget követően a válogatott tagjai a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányt, Kemény Dénest köszöntötték tortával, aki aznap ünnepelte az 58. születésnapját.

További hír a csapat háza tájától, hogy a junior válogatott elleni kétkapuzás során Gór-Nagy Miklós súlyos vállsérülést szenvedett. A ZF-Eger védőjére, műtét és várhatóan három hónapos lábadozás vár, így tizenhétre csökkent a londoni olimpiára készülő válogatott keret létszáma. Akik hétfőn folytatják a munkát: Baksa László, Biros Péter, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Nagy Viktor, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szécsi Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás és Vámos Márton.

Az olimpiai címvédő nemzeti együttes legközelebb június 20-án, szerdán 18.00 órakor játszik hivatalos meccset, méghozzá Békéscsabán, az ellenfél Románia. Másnap Szolnokon rendezik meg ugyanennek a meccsnek a visszavágóját, szintén 18.00 órakor. A találkozók érdekessége, hogy a londoni ötkarikás játékok sorsolásánál Magyarország és Románia is a B csoportba került. Londonban a két gárda a szerbek és a montenegróiak elleni derbit követően, a harmadik fordulóban csap össze augusztus 2-án csütörtökön, magyar idő szerint 20.40-kor. A román keretnek tagja a Szolnoki Dózsa-Közgép alakulatával nemrégiben szerződést hosszabbító Tiberiu Negrean és Ramiro Georgescu.

 

(VLV)

Ezek is érdekelhetik