Sport

2012.08.18. 19:01

Kosárlabdázók kerültek kórházba Debrecenben

Debrecen - Tíz embert szállítottak a Kenézy Kórházba, illetve a Klinikára a mentők péntek reggel hasmenéssel a Campus Hotelből – értesültünk a megyei mentőszolgálattól szombaton.

Debrecen - Tíz embert szállítottak a Kenézy Kórházba, illetve a Klinikára a mentők péntek reggel hasmenéssel a Campus Hotelből – értesültünk a megyei mentőszolgálattól szombaton.A betegség a Debrecenben zajló U20-as „A” csoportos női kosárlabda Európa-bajnokság néhány résztvevőjét támadta meg. Érdeklődésünkre a szervező bizottság részéről Becsky István operatív koordinátor közölte: a hasmenéssel és hányással járó rosszullét egy nappal a csapatok megérkezése után jelentkezett.

A rendezvény orvosi stábja megtette a megfelelő intézkedéseket és jellemzően ambulánsan ellátta a betegeket, ugyanakkor néhányan a biztonság kedvéért megfigyelésre kórházba kerültek. A betegek többsége már jól van és visszatért csapatához. Mint hangsúlyozta, 24 órája újabb rosszullétet nem tapasztaltak.

– A kontinensviadalra majdnem négyszáz sportoló és szakvezető érkezett a cívisvárosba, közülük mintegy húszan betegedtek meg. Az ÁNTSZ szakemberei elkezdték a vizsgálatot, hogy pontosan mi okozta a megbetegedéseket, az várhatóan a jövő hét közepére derül ki. A torna küzdelmei a terveknek megfelelően folytatódnak – tette hozzá Becsky István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!