Sport

2012.08.15. 13:05

London 2012 - A The Wall Street Journal blogja: csodát műveltek a magyarok

Washington/Budapest, 2012. augusztus 15., szerda (MTI) - Csodát műveltek a magyar sportolók a londoni olimpiai játékokon - olvasható a The Wall Street Journal internetes oldalán a lap hivatalos blogjában.

Washington/Budapest, 2012. augusztus 15., szerda (MTI) - Csodát műveltek a magyar sportolók a londoni olimpiai játékokon - olvasható a The Wall Street Journal internetes oldalán a lap hivatalos blogjában.

A tekintélyes amerikai konzervatív üzleti-politikai napilap blogjában közölt írás azt emelte ki, hogy a Magyarországgal kapcsolatos külföldi, illetve a hazai politikai és gazdasági viták után az ország teljes joggal került a lapok címoldalára. A magyar olimpiai csapat ugyanis Londonban túlteljesített minden előzetes várakozást, kiváló eredményt ért el, és kilencedik helyen végzett az olimpiai éremtáblázaton.

A magyar szurkolók úsznak a boldogságban. Az ország sportolói 17 érmet szereztek, nyolc aranyat, négy ezüstöt és öt bronzot. Az olimpia előtti várakozások aligha voltak rózsásak. Több panasz hangzott el a pénzügyi, valamint a nem kielégítő edzési feltételek miatt, és a londoni játékok előtti versenyek nem éppen ígéretes eredményekkel zárultak. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pedig azon az állásponton volt, hogy a négy évvel ezelőtti, mindössze három aranyérmet hozó pekingi szereplés megismétlése kielégítőnek számítana - olvasható az írásban.

Idézte Borkai Zsoltot, a MOB elnökét, aki kijelentette: "amit Londonban láttunk, az túltett minden csodán".

Az írás a magyar eredményeket azért is rendkívül figyelemreméltónak nevezi, mert a közép-európai térség más országai messze elmaradtak Magyarország mögött. Csehország például a 19., Lengyelország pedig a csalódást jelentő 30. helyen végzett az éremtáblázaton.

A sikeres magyar szereplés kapcsán emlékeztet arra is, hogy Magyarország nyugati szomszédja, Ausztria Londonban egyetlen érmet sem szerzett, az illetékes miniszter ezért az ország sportolóit "turistáknak" nevezte, és a pénzügyi támogatás drasztikus csökkentését helyezte kilátásba. Németország is hasonló intézkedéseket fontolgat, a német sportolók által szerzett 44 érem ugyanis messze elmaradt a várakozásoktól.

Az írás végezetül utalt Borkai Zsolt ígéretére, amely szerint a MOB minden tőle telhetőt megtesz a különböző sportágak támogatása, illetve annak érdekében, hogy megteremtsék az újabb sikerek alapjait, különös tekintettel a 2016-os Rio de Janeiró-i játékokra.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!