Sport

2012.08.11. 15:14

London 2012 - Ligeti kikapott a világbajnoktól

London, 2012. augusztus 11., szombat (MTI) - Ligeti Dániel kikapott a nyolcaddöntőben világbajnoki címvédő riválisától, így már csak a vigaszági szereplésben bízhat a szabadfogásúak 120 kg-os kategóriájában a londoni olimpia szombati versenynapján.

London, 2012. augusztus 11., szombat (MTI) - Ligeti Dániel kikapott a nyolcaddöntőben világbajnoki címvédő riválisától, így már csak a vigaszági szereplésben bízhat a szabadfogásúak 120 kg-os kategóriájában a londoni olimpia szombati versenynapján.A vb-ötödik, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes magyar a 120 kilósok kategóriájában került szembe a fehérorosz Alekszej Semarovval, aki 2011-ben, Isztambulban diadalmaskodott a világbajnokságon. Korábban egyszer már találkoztak, méghozzá jó két esztendeje, s akkor Semarov szoros küzdelemben győzött.

Londoni csatájukat a 23 éves, 192 centis Ligeti kezdte aktívabban négy centivel alacsonyabb, és csaknem hét évvel idősebb ellenfelével szemben, de egy bebillentésből Semarov szerzett két pontot, elvíve az első menetet.

A második két percben Ligeti majdnem kitolta a szőnyegről az oroszból lett fehéroroszt, ugyanakkor riválisa mögékerüléssel vezetéshez jutott. Semarov még tusveszélyes helyzetbe is hozta a magyart, aki innen kivágta magát, ám fordítani nem tudott. Kitolással egy pontot kapva szépített ugyan 2-1-re, de Semarov a második menetet is megnyerte, s továbbjutott.

Ligeti akkor folytathatja szereplését a vigaszágon, ha legyőzője bejut a döntőbe.

 

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!