Sport

2012.08.05. 10:21

Minden méter ajándék volt!- Helebrandt Máté levele Londonból

Szombaton élete első olimpiáján remek egyéni csúcsot ért el 20 kilométeres gyaloglásban Helebrandt Máté, a Nyírsuli versenyzője.

Szombaton élete első olimpiáján remek egyéni csúcsot ért el 20 kilométeres gyaloglásban Helebrandt Máté, a Nyírsuli versenyzője.

- Legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy az első Olimpiámon szinte a fél mezőnyt meg fogom verni! .-írta szombaton éjjel Pokrovneszki József tanítványa. – Ráadásul 40mp-es egyéni csúccsal! Pedig a melegítésnél meg a rajtnál úgy éreztem magam a nagy versenyzők közt, mint az óvodás kisfiú a középiskolások közt! Ami a rajtlistán látszódott is, hiszen az 56 indulóból én az 54. voltam az idők alapján! Ennek ellenére úgy álltam a rajthoz, hogy nekem ez olyan mint egy karácsony és minden megtett méter ajándék lesz.

A hangulat óriási volt! Félelmetes! Több ezer ember, tömött sorokban a 2 km-es pálya minden pontján torka szakadtából szurkolt minden versenyzőnek. Az első körben nem is tudtam igazán odafigyelni magára a versenyre, csak mentem az élbollyal és élveztem ezt a remek hangulatot. Aztán mentem ahogy bírtam. Nem kockáztattam, az elejétől kezdve úgy gyalogoltam ahogy csak bírtam!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!